Gemeente Wieringen

Bekendmakingen Wieringer Courant 5 augustus 2005

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 2 augustus 2005 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning onder voorwaarden aan Marine Watersport Vereniging voor het hebben van een terras bij de inrichting, perc. Nieuwe Haven 4; Ø Verleende standplaatsvergunning ex art. 2.1.5.1 onder voorwaarden aan Circus Malford voor het voorjaar 2006; Ø Verleende vergunning ex art. 2.1.5.1 APV onder voorwaarde aan Rabobank Wieringerland voor het op maandag 29 augustus a.s. (Flora- en Visserijdagen) plaatsen van een mobiele geldautomaat.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus
1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT BURGEMEESTER

De burgemeester heeft op 2 augustus 2005 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2 APV aan Skeeler Promotie voor het houden van een skeelertocht op zondag 4 september a.s.; Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2 APV onder voorwaarden aan St. Vikingsport Wieringen voor het houden van een wielerwedstrijd op zaterdag 27 augustus a.s. van 19.00 tot ca. 20.30 uur; Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2 APV onder voorwaarden aan Buurtver. Haukes in Zicht voor het houden van een feest op zaterdag 3 september a.s. op de Haukesdijk; Ø Verleende speelvergunning ex art. 2.2.2 APV onder voorwaarden aan Circus Malford voor het voorjaar 2006.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

VOORWAARDEN OM KAPVERGUNNING TE VERLENEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen zijn voornemens kapvergunning te verlenen aan H. Homan-Blankman, Akkerweg 3 te Den Oever voor het kappen van 2 populieren in de achtertuin.

Bedenkingen tegen het voornemen kunt u schriftelijk vóór 20 augustus 2005 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG te Hippolytushoef.

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 2 augustus 2005:
- het legaliseren van vier recreatieappartementen, wijzigen gevels en negen paardenboxen op het perceel Gemeenelandsweg 72 (reguliere bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 5 augustus 2005:
- het veranderen van de voorgevel van de woning op het perceel Voorstraat 8 (lichte bouwvergunning);
- het oprichten van een bedrijfsruimte op het perceel Belt 27 (reguliere bouwvergunning 2e fase);
- het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Klieftstraat 27 (reguliere bouwvergunning);
- het realiseren van een aanbouw op het perceel Pieter Maatsstraat 10 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van de woning en aanbouw op het perceel Koogerweg 31 (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen van de voorgevel van een aanbouw op het perceel Kon. Wilhelminalaan 16 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een aanbouw op het perceel Hofstraat 98 (lichte bouwvergunning). De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken liggen met ingang van 8 augustus 2005 gedurende 4 weken een aantal bouwplannen ter inzage, welke strijdig zijn met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft de volgende bouwplannen:


- het plaatsen van een muur met windscherm op het perceel Haventerrein 4;
- het oprichten van een erker op het perceel De Weel 71;

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 11 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 8 augustus 2005 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Oosterklief 17.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan een wijzigingsprocedure te voeren zoals bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

Hippolytushoef, 5 augustus 2005 S.B. de Koningh, loco-secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester