Gemeente Hoorn


Ontwerp Regionale Woonvisie West-Friesland gepubliceerd op www.hoorn.nl

Persbericht regiogemeenten d.d.: 4 augustus 2005

Het ontwerp van de Regionale Woonvisie West-Friesland is ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraden van de 13 West-Friese gemeenten. De Regionale Woonvisie is tot stand gekomen door het sturingsprincipe van de provincie om gemeenten meer vrijheid te geven rond ruimtelijke ordening en wonen, mits gemeenten zich als regio presenteren.

Geheel in lijn met het karakter van samenwerking, afstemming en het betrekken van belangstellenden bij de woonvisie, is het ontwerp van de Regionale Woonvisie West-Friesland, zoals dat ter vaststelling is aangeboden aan de gemeenteraden, te raadplegen op de website van de gemeente Hoorn: www.hoorn.nl. Het ontwerp van de regionale woonvisie is te vinden onder "Bestuur en organisatie" > "Regionale samenwerking" > "Woonvisie". Lokale woonvisies zijn overigens niet op de deze website te raadplegen. Daarvoor moeten belangstellenden zich wenden tot de gemeenten in kwestie.

In de aanloop naar het uiteindelijke ontwerp heeft op vrijdagmiddag 22 april 2005 een themabijeenkomst plaatsgevonden met direct betrokkenen en (vertegenwoordigers van) specifieke doelgroepen. Deze themadag kon rekenen op een grote belangstelling en een groot deelnemersaantal.

Nadat de gemeenteraden zich hebben uitgesproken over de Regionale Woonvisie West-Friesland, vindt eventueel nog een laatste ronde van aanpassingen plaats, waarna de regionale woonvisie wordt aangeboden aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland.

Centrale aansturing en dagelijkse leiding van het project vindt plaats vanuit het bureau regiozaken binnen de afdeling Strategisch Beleid en Bestuurlijke Organisatie van de gemeente Hoorn (overgenomen taken van het SOW), in de functie van centrumgemeente.
---