PERSBERICHT - 2005-08-05

Nieuw: website over fietsen en wandelen in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen in België profileert zich meer dan ooit als fiets- en wandelprovincie. Het Brugse Ommeland, de Westhoek, de Leiestreek en de Kust zijn ook in Nederland geliefd als fiets- en wandelregios. Naast de bijna voltooide aanleg van de fietsnetwerken heeft Westtoer de nieuwe website online geplaatst. Op het internet vind je voortaan alle informatie om er te fietsen en te wandelen..

Nog nieuw is de portaalsite www.westtoer.be. Deze website presenteert consumentgerichte informatie én informatie voor de toeristische sector.

West-Vlaanderen is de eerste Vlaamse provincie die het provinciaal recreatief aanbod op een afzonderlijke en consumentgerichte website presenteert. Op www.fietsen-wandelen.be vind je de meest actuele informatie. De nieuwe website van Westtoer apb beantwoordt aan een groeiende vraag vanwege de consument om zich snel en accuraat te informeren via het internet.

Fietsnetwerken én internet
Fietsen en wandelen zijn meer dan ooit de populairste vormen van recreatie. West-Vlaanderen blijft inspelen op recreatieve trends. Recreatie is een snel groeiende markt. Met de fiets- en wandelnetwerken realiseert Westtoer een nieuw aanbod voor de recreant. Dit zijn zowel inwoners van West-Vlaanderen als dagtoeristen en vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Met de nieuwe website over het fiets- en wandelaanbod wil Westtoer op een creatieve maar efficiënte wijze communiceren met diverse doelgroepen.

Fietsen en wandelen van a tot z
Op de website over het recreatieve aanbod vind je een handig overzicht van alle fietsnetwerken (in de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland), het wandelnetwerk, de kustfietsroute, alle 36 lusvormige fietsroutes en alle 41 lusvormige wandelroutes. Per route wordt van a tot z informatie getoond met een korte omschrijving, de vertrekplaats en het online bestelformulier voor de routekaart. Origineel is de rubriek routechirurg. Hier kan je suggesties of opmerkingen over de routes per e-mail versturen naar Westtoer. Ook de natuur krijgt grote aandacht op de nieuwe website. De informatie over bossen, groene assen, natuurgebieden en provinciedomeinen zijn een interessante aanvulling op de recreatieve tips. Voor fervente sportievelingen werd een afzonderlijke rubriek over mountainbike gerealiseerd.

Eén adres toeristisch West-Vlaanderen
Met www.westtoer.be heeft de provincie West-Vlaanderen een vernieuwde overkoepelende website. Naast consumentgerichte informatie over recreatie en de vier regios (met de websites van de Kust, de Westhoek, de Leiestreek en het Brugse Ommeland) staat op de website tevens alle informatie vermeld over de werking van Westtoer.

Patrick Van Gheluwe, voorzitter van Westtoer en West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en recreatie: Doel is om diverse doelgroepen, met voorop de toeristische sector, te informeren over de vele werkdomeinen van het autonome provinciebedrijf voor toerisme en recreatie.

Informatie
Alle info op www.fietsen-wandelen.be en www.westtoer.be. Extra info op het internet over toerisme en recreatie in West-Vlaanderen: www.dekust.org, www.brugseommeland.be, www.toerisme-leiestreek.be, www.toerismewesthoek.be.

Over Westtoer
Nederlanders reizen veel en graag naar Vlaanderen. Steeds meer bezoekers uit het buurland ontdekken, dat Vlaanderen veel meer is dan Gent en Antwerpen. In de provincie West-Vlaanderen vind je drie toeristische regio's die zeer de moeite waard zijn. Ook de Kust, zeg maar Vlaanderen-aan-Zee, en Brugge liggen vlakbij. De Westhoek, de Kust, Brugs Ommeland en de Leiestreek behoren allen tot de provincie West-Vlaanderen maar liggen vlakbij. Ideale bestemmingen voor een kort verblijf. Westtoer (de toeristische VVV van West-Vlaanderen ) doet er dan ook alles aan om die prachtige regio's te promoten.