Politie Groningen

Persberichten vrijdag 5 augustus 2005

provincie Groningen, 05-08-2005 -

Harkstede/ Holwierde/Loppersum e.a: snelheidscontroles
De politie heeft donderdag op locaties snelheidscontroles gehouden. Hoofdweg in Harkstede: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 277, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Rijksweg in Holwierde: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 754, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Wijmersweg in Loppersum: donderdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 375, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 125 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Transportweg in Veendam: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 228, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Woldweg in Kropswolde: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 428, aantal overtredingen: 135, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
De Vosholen in Sappemeer: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 198, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie Groningen: politie waarschuwt voor reisbureauoplichters De politie waarschuwt inwoners van de provincie Groningen voor Engels sprekende oplichters, die proberen om mensen op slinkse wijze geld afhandig te maken. Donderdagavond kwamen bij de politie zeven meldingen binnen van mensen die waren opgelicht. Inwoners van Haren (3x), Garmerwolde (2x), Groningen (1x) en Bedum (1x) werden door een reisbureau gebeld met de mededeling dat zij een vakantie hadden gewonnen naar de Caribean. Zij werden verzocht hun creditcardnummer door te geven. Mensen die dit niet wilden doen, werden na het eerste telefoontje verschillende keren teruggebeld. Anderen waren zo onfortuinlijk om het nummer van hun creditcard wel door te geven. Eén van de slachtoffers werd volgens eigen zeggen, terwijl hij nog aan het bellen was met het reisbureau, een groot geldbedrag in dollars lichter gemaakt. Het betreffende reisbureau bestaat uiteraard niet en wordt gebruikt om vertrouwen te wekken. Aan alle benadeelden wordt geadviseerd om aangifte te doen. De politie waarschuwt voor de praktijken van deze Engels sprekende mensen, die zich uitgeven voor een reisbureau. Zij adviseert een ieder om nooit en te nimmer het creditcardnummer telefonisch af te geven. De politie inventariseert het aantal slachtoffers van het vermeende reisbureau.

Leek: twee vrouwen gewond bij verkeersongeval A7
Een 40-jarige vrouw uit Sappemeer en een 36-jarige vrouw zijn donderdagochtend bij een verkeersongeval op de snelweg A7 gewond geraakt. De Sappemeerster bestuurde de auto en geraakte in de middenberm. Vervolgens schoot de auto naar rechts en kwam het voertuig via enkele bomen tot stilstand. Beide slachtoffers bleken nekletsel te hebben. Met behulp van de brandweer konden de vrouwen uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij werden met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Ter Apel: politie houdt verkeerscontroles
De politie heeft donderdagavond op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Op de Nulweg, Havenstraat, Viaductstraat, Stationsstraat, Hoofdstraat en Oosterstraat werden zowel snor- en bromfietsers en automobilisten gecontroleerd. In totaal werden 29 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer: snelheid (15x), gordel (8x), niet handsfree bellen (1x) en geen bromfietscertificaat (1x).

Delfzijl: inbraak in school
Onbekenden hebben donderdagavond in het gebouw van een
scholengemeenschap aan de Sikkel ingebroken. Men forceerde met een ruit, waarna de daders het pand binnen konden gaan. Het is nog onbekend wat de inbrekers hebben weggenomen weggenomen. Ook werden in de keuken en een kantoorgedeelte vernielingen aangericht. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. De timmerman heeft het gat in het raam afgedicht. De school is verwezen voor het doen van aangifte.

Appingedam: doorrijder van aanrijding aangehouden
De politie heeft donderdagavond in t Zandt een 23-jarige man uit t Zandt aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man was met zijn auto in de Wijkstraat betrokken geweest bij een aanrijding met een 42-jarige fietsster uit Appingedam. De fiets van de vrouw bleek beschadigd te zijn. De automobilist stapte na een korte woordenwisseling met de Damster in zijn auto en verliet de plaats van het ongeval. Een politieagente was in haar vrije tijd getuige geweest van het ongeval en had het kenteken genoteerd. Op grond van deze gegevens kon de verdachte in zijn woonplaats worden ingerekend. Na verhoor mocht de 23-jarige het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagnacht op de Oudewerfslaan een 32-jarige vrouw uit Finsterwolde aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw werd in haar auto gecontroleerd en had volgens eigen zeggen zowel alcohol als softdrugs gebruikt. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd door een arts een bloedproef van de 32-jarige afgenomen. De automobiliste bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten Stad volgen later