Politie Zuid-Holland-Zuid

05/08 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

05-08-2005 - Persberichten district II

VERDACHT VAN DIEFSTAL
GORINCHEM De politie heeft op donderdagmorgen 4 augustus een 21-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van een diefstal in de nacht van 21 april j.l. Toen werd bij een benzinestation aan de Concordiaweg een ruit ingeslagen en een emmertje met muntgeld weggenomen. Daar zat ongeveer 1000 euro aan muntgeld in. De politie werd getipt en kwam zo de verdachte op het spoor. De man wordt naast de inbraak, ook verdacht van een tweetal andere zaken. Hij is in verzekering gesteld.

OP HETERDAAD
SLIEDRECHT Donderdagmiddag 4 augustus zijn drie jongens uit Sliedrecht, 11 jaar en tweemaal 14 jaar, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een winkel in de Kerkbuurt. De drie werden op heterdaad betrapt door winkelpersoneel op het ontvreemden van een cd-rom. Twee verdachten, 11 en 14 jaar, werden na verhoor heengezonden. De ander, een 14-jarige jongen, werd ook verdacht van brandstichting in de hal van een flat aan de Havikstraat op 28 juli jl. De jongen bekende hierbij betrokken geweest te zijn en is in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Donderdagavond 4 augustus is een 48-jarige Rotterdammer aangehouden nadat hij op de A15 betrapt werd met een veel te hoog alcoholpromillage. De man bleek 905 ug/l in zijn bloed te hebben, ruim vier keer zoveel als maximaal is toegestaan. Omdat de man de invorderingsgrens van het rijbewijs, 570 ug/l., ruimschoots overschreden had, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek dit niet bij zich te hebben. Daarom hebben agenten de auto van de man ingenomen. Als de man zijn rijbewijs in komt leveren, krijgt hij zijn auto weer terug. De man is inmiddels in vrijheid gesteld.

AUTO TEGEN VANGRAIL
HOOGBLOKLAND Donderdagmiddag 4 augustus heeft een 63-jarige vrouw uit Breda haar auto tegen de vangrail gereden nadat zij onwel geworden was. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Donderdagavond 4 augustus is een 28-jarige man uit Giessenburg zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt werd terwijl hij met hoge snelheid op de A15 reed. De man reed op een wegversmalling van de snelweg 149 km/u, terwijl de maximumsnelheid 70 km/u is. Dit werd gezien door agenten in een onopvallend dienstvoertuig. Zij hielden de man staande en vorderden direct zijn rijbewijs is. Dit omdat de man de invorderingsgrens ruimschoots gehaald had. Het rijbewijs mag direct ingevorderd worden als de overtreder de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u overschrijdt.