Politie Zuid-Holland-Zuid

05/08 Dordrecht/Zwijndrechtse

05-08-2005 - Persberichten district I

MISHANDELING
DORDRECHT - Donderdagmiddag 4 augustus is een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige vrouw. Dit gebeurde in een woning aan de Colijnstraat. De verdachte had ruzie gekregen met de 30-jarige vriend van het slachtoffer. Toen het slachtoffer tussen de twee ruziënde partijen in ging staan om ze te scheiden, werd zij mishandeld door de 39-jarige man. De vrouw hield hier een pijnlijke schouder en pols aan over. De verdachte ging er na de mishandeling vandoor en werd korte tijd later in de De Josselin de Jonghstraat aangehouden. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld.

RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT Donderdagmiddag 4 augustus is een 37-jarige man uit Zwijndrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. Hij werd op de Ringdijk gecontroleerd op mogelijk alcoholgebruik en blies direct boven de streep. Hierop werd hij aangehouden. Hij had zoveel gedronken (600 ug/l.) dat hij zijn rijbewijs in moest leveren. Hij is na verhoor heengezonden. ZWIJNDRECHT Donderdagavond is een 58-jarige man uit Zwijndrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Ringdijk gesnapt werd met een veel te hoog alcoholpromillage. De man bleek 835 ug/l in zijn bloed te hebben en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is de man heengezonden.

BROMMER TERUGGEVONDEN
DORDRECHT Donderdagavond 4 augustus is een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden omdat hij in het bezit bleek van een gestolen bromfiets. De bromfiets was op 1 augustus ontvreemd. De eigenaresse van de bromfiets zag haar eigendom donderdag 4 augustus op de M. Harpertsz Trompweg terug, in het bezit van de 24-jarige. Omdat de man geen afstand wilde doen van zijn bromfiets, werd de politie gebeld. Ter plaatse bleek de vrouw wel degelijk de eigenaar van de bromfiets en had de 24-jarige zich schuldig gemaakt aan heling. Hij werd aangehouden en is na verhoor heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT In de nacht van 4 op 5 augustus is een 47-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 41-jarige echtgenote. De twee hadden onenigheid gekregen en de man zou zijn vrouw daarbij mishandeld hebben. De vrouw heeft hierop het huis aan het Mina Kruseman-erf verlaten en is naar buren gegaan. Daar werd de politie gebeld. Nadat agenten een korte verklaring van de vrouw opgenomen hadden, hebben zij de man in de echtelijke woning aangehouden.