Dienstenbond CNV

CAO onderhandelingen AH Winkelmanagement en Staf&Services van start. 05-08-2005

Het heeft geruime tijd geduurd voordat de onderhandelingen een aanvang namen van zowel de CAO AH Winkelmanagement alsook de CAO Staf & Services. Er is voor beide CAOs voldoende voor te zeggen, gezien alle politieke verwikkelingen van de laatste maanden, de problematische CAO onderhandelingen voor de supermarkten enz.

Inmiddels is er een CAO voor AH Supply Chain, en ook voor de supermarkten. Daarnaast is alle wetgeving inmiddels duidelijk geworden betreffende VUT/Vroegpensioen en Arbeidsongeschiktheid. Kortom, we kunnen er tegen aan. Tijdens de onderhandelingen voor de distributiecentra van Albert Heijn zijn reeds afspraken gemaakt die verder gaan dan Supply Chain. De contouren voor een nieuwe Vroeg/pensioenregeling die past in de nieuwe wettelijke kaders zijn al in bespreking binnen Ahold Nederland en de CNV Dienstenbond. Ook ten aanzien van de arbeidsongeschiktheid in de eerste twee jaar en de jaren daarna zijn al bindende afspraken gemaakt. Kortom, die onderwerpen zijn al in uitvoering. Resteert een aantal overige onderwerpen, waaronder loonsverhoging, employability enz. Zie hiervoor de bijgaande voorstellenbrieven.

Er zijn uiteraard tal van ontwikkelingen binnen de supermarktbranche die ook voor u effecten hebben. De gevolgen van de prijzenoorlog, maar ook het strakkere interne beleid binnen AH levert tal van discussies op. Dat maakt dat wij ons zorgen maken over de arbeidsverhoudingen op de diverse werkvloeren. Niet alleen in de winkels, maar ook op de kantoren. In het kader van de CAO AH-WM is al een oriënterend gesprek gevoerd met de directie inzake de middellange termijn visie van AH en is ons tevens een rapport overhandigd met betrekking tot een arbeidsvoorwaardenpakket vergelijking. De huidige CAO AH WM kende een looptijd van drie jaar, iets wat wij nu niet meer zullen voorstellen.

Wij verzoeken u, en daartoe nodig ik u met klem uit, indien u zelf aanvullende ideeën of voorstellen hebt deze door te geven aan ondergetekende. Dat kan per e-mail naar: c.meere@cnvdibo.nl Reacties graag voor 3 september retour. Geeft u duidelijk aan onder welke CAO u valt. Wij zullen u tijdens de onderhandelingen op de hoogte houden van de voortgang.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder de heer R. Leloux; r.leloux@cnvdibo.nl

Bijlage: concept CAO voorstellen