Bosch/wilhelmina-dok

Persbericht

Klaar voor SAIL 2005? Wilhelmina-Dok wel, dankzij Bosch IXO

Amsterdam, 5 augustus 2005. Het café-restaurant Wilhelmina-Dok is op tijd open voor SAIL 2005 mede dankzij support van Bosch IXO. Iedereen die vandaag voorbij vaart aan het pand aan het IJ, dat eerder dit jaar zijn deuren moest sluiten nadat een cruiseschip het pand vernielde, kan het niet missen: een gigantische IXO accuschroevendraaier van 5m x 7m draait 'het laatste schroefje' aan de gevel van het café-restaurant vast!

In april van dit jaar werden de gasten van het café-restaurant opgeschrikt toen riviercruiseschip River Duchess naar binnen kwam varen. De schade aan het pand aan het Amsterdamse IJ bleek aanzienlijk. Niet alleen het terras aan de waterkant liep grote schade op, het hele gebouw was ontzet. Lieke Bömer, die samen met Bart Lubbers eigenaar is van het café-restaurant, vertelt: 'Ironisch genoeg zijn de cruiseschepen juist de publiekstrekkers voor Wilhelmina-Dok. Sommige schepen keren zó dichtbij, wat natuurlijk een sensatie is voor het publiek.' Dat het ook mis kon gaan, daar stond niemand bij stil.

Renovatie Wilhelmina-Dok
Ondanks de enorme schade is toch besloten Wilhelmina-Dok te renoveren. Dit bleek een flinke klus, waarbij de helpende hand van een klusteam van Bosch IXO dankbaar werd aangenomen. Bill Hagenberg van Bosch legt uit: 'Bosch IXO is trots te kunnen helpen met de wederopbouw van dit historische pand. We hebben geprobeerd het leed van het slechte begin van deze zomer voor deze jonge ondernemers te verzachten door ervoor te zorgen dat Wilhelmina-Dok ook nog het staartje van de zomer mee kan pikken en, nog belangrijker, vòòr de start van SAIL 2005 zijn deuren opnieuw kan openen voor het publiek. Tijdens de werkzaamheden hebben we handig gebruik gemaakt van de IXO. Dankzij de speciale lithium-ionen-technologie - waardoor de IXO steeds klaar is voor gebruik - stonden de klussers nooit werkloos toe te kijken!'

Bosch ook klaar voor SAIL 2005
Niet alleen Wilhelmina-Dok is klaar voor SAIL 2005, Bosch IXO ook: een SAIL-klusteam van Bosch IXO is op 17 augustus kosteloos beschikbaar voor kleine reparaties aan de boten die deelnemen aan SAIL 2005. Ditzelfde klusteam geeft tijdens de opening van Wilhelmina-Dok ook een korte demonstratie. Zij maken gebruik van de IXO, de kleine accuschroevendraaier met lithium-ionen-technologie die ook in de Doe-het-zelf-zaak ligt. Bosch IXO was vorig jaar het best verkochte elektrische gereedschap in Nederland.


---- Noot aan de redactie,