Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


05 augustus 2005


Inbraak woning


Wezep, Noordsingel, in de nacht van 3 augustus 2005 op 4 augustus 2005,
Nadat men via de achterzijde de woning via het raam binnen was gekomen werd een in de woning hangende jas weggenomen. In deze jas zaten naast geld en 2 mobieltjes ook de sleutels van de auto, die naast de woning stond. Deze auto is ook weggenomen, het betreft een rode Daihatsu Cuore met het kenteken 19-HD-ZN. In Oldebroek deed zich in de nacht daarvoor een dergelijk diefstal voor en de politie onderzoekt beiden feiten.


Poging inbraak/insluiping


Doornspijk, Johan Brouwerkamp, 04-08-2005, 12.45 uur
De politie kreeg de melding, dat twee vrouwen bij een oudere man hadden aangebeld en na het openen van de deur direct naar binnen waren gelopen. Dit liep uit op een scheldpartij tussen de twee vrouwen en de man, reden voor de buurman om eens te kijken wat er aan de hand was. De buurman wist de beide vrouwen het huis uit te krijgen, waarna ze wegreden in een auto. De gealarmeerde politie kon uiteindelijk de beide vrouwen (19 en 29) en een derde (50), die ook in de auto zat in Harderwijk aanhouden. Na onderzoek werden ze overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.


Verkeersongeval materieel met rijden onder invloed


Elburg, kruising Oostelijke Rondweg/Veldbloemenlaan, 4 augustus 2005, 22.45 uur
Na een aanrijding op genoemde kruising, waarbij de later aangehouden man achterop de auto van een 59-jarige plaatsgenoot botste, moesten beide bestuurders de blaastest ondergaan. Een van beiden, een 37 jarige inwoner van Elburg, blies hierbij een te hoge waarde. De test aan het politiebureau gaf als uitslag (1,32 o/oo) , terwijl (0,5 o/oo) de grens is. Het rijbewijs van de betrokkene is ingenomen.
In verband met de aanrijding moesten beide voertuigen worden afgesleept.


Verkeersongeval letsel


Putten, Groot Hellerweg, 4 augustus 2005, 11.00 uur.
Een 17 jarige jongen uit Nijkerk reed met zijn bromfiets over de Groot Hellerweg richting Oude Nijkerkerweg. Hij verklaarde een automobilist tegen te zijn gekomen, die iets te veel naar links reed. Hierdoor moest de bromfietser uitwijken, waarna hij in de sloot langs de weg terecht kwam. Hierdoor kreeg de bestuurder een verwonding aan zijn schouder. De identiteit van de automobilist is niet bekend geworden.


Winkeldiefstal


Putten, Kerkstraat, 4 augustus 2005, 15.00 uur
Een 47-jarige man uit Den Haag en een 44 jarige vrouw uit Vlaardingen werden betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Kerkstraat in Putten. Na te zijn betrapt probeerden beiden met geweld te ontkomen, maar omstanders voorkwamen dit.
Beide personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek werden ingesloten. Een van de omstanders heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouwelijke helft van het duo had hem een klap in het gezicht gegeven.


Snelheidscontrole


Putten, Hoornsdam, 4 augustus 2005,

Op de Hoornsdam in Putten is een snelheidscontrole gehouden. Het betreft hier een 60 km/h gebied. Van de 318 passanten reden 64 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/h


Doorrijding na aanrijding


Ermelo, Raadhuisplein, 4 augustus 2005, 18.30 uur
Een 56-jarige inwoner van Ermelo reed met zijn auto de parkeerplaats af. Om beter zicht over de weg te krijgen reed de bestuurder een deel het Raadhuisplein op. Van rechts kwam een andere auto, bestuurd door een 49 jarige plaatsgenoot aanrijden die linksaf sloeg. Hij raakte hierbij de linkerachterkant van de stilstaande auto. Deze bestuurder werd daarop aangesproken, maar liep verder zonder zich om de aanrijding te bekommeren.


De veroorzaker van de aanrijding is in verband met doorrijding na aanrijding in diens woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf hij aan dat er inderdaad nieuwe schade aan de auto zat, maar dat hij van een aanrijding niets had gemerkt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed


Harderwijk, Newtonweg, 5 augustus 2005, 01.45 uur
Een 60 jarige inwoner van Biddinghuizen reed met zijn bedrijfsauto over de Newtonweg. Hij werd gecontroleerd door de politie en daarbij bleek, dat de bestuurder te veel had gedronken. De uiteindelijke blaastest aan het politiebureau gaf een waarde van 1,14 o/oo aan.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Diefstal personenauto


Harderwijk, Flevoweg, 4 augustus 2005, 16.20 uur
Een 26 jarige inwoner van Wesepe parkeerde in de ochtenduren zijn zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 83-FX-VX op de parkeerplaats Harder aan de Flevoweg. Toen hij laat in de middag weer terug kwam was de auto verdwenen.


Diefstal uit woning


Harderwijk, Gruttomeen, 4 augustus 2005, overdag
Tijdens afwezigheid van de bewoners werd tegen de voorgevel van de woning een ladder geplaatst, waarna men via het openstaande raam op de 1e verdieping naar binnen klom. In de woning werden sieraden, geld, alsmede diverse gebruiksvoorwerpen weggenomen.
De bewoners hebben aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --