Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Funkwerk introduceert de artem W100 Ethernet client adapter

Amsterdam, 5 augustus 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, introduceert de artem W100, een Ethernet client adapter en mobiel access point in één. Het apparaat is niet groter dan een handpalm en weegt slechts 100 gram.

De artem W100 ondersteunt de IEEE 802.11g WLAN standaard en datatransmissiesnelheden tot 54 Mbps. Het apparaatje maakt uitstekende verbindingen van pc's mogelijk zonder een WLAN interface, en maakt het opzetten van gedeelde draadloze internettoegang snel en gemakkelijk. De veelzijdige artem W100 is perfect voor zakelijke gebruikers die ook onderweg draadloze internettoegang willen hebben.

De 6dBi high-gain antenne levert de dubbele dekking van conventionele client cards en met een tweede artem W100 card kunnen gebruikers zogenaamde line-of-sight verbindingen opzetten tot 120m met 54 Mbit/s. Met de bijgeleverde raambevestigingskit kan de artem W100 ook eenvoudige verbindingen naar buiten opzetten, waardoor gebruikers een externe antenne uitsparen.

Het mobiele access point ondersteunt alle beveiligingsstandaarden van vandaag: 64-bit en 128-bit WEP (Wired Equivalent Privacy) encryptie en WPA (Wi-Fi Protected Access) functionaliteit voor veilige datatransmissie zijn geïntegreerd.

Klein en gemakkelijk
De artem W100 weegt slechts 100 gram en is 92 x 71 x 31 mm groot. Het apparaat is perfect voor gebruik op reis omdat je er snel en flexibel een access point mee op kunt zetten. Belangrijk is ook het gebruiksgemak van de artem W100. Het configureren van het systeem wordt vergemakkelijkt door de meegeleverde Windows software. Gebruikers van andere besturingssystemen kunnen de artem W100 via de webinterface configureren.

Prijs en beschikbaarheid
De artem W100 is per direct leverbaar voor 99 euro, exclusief BTW. Het apparaat wordt geleverd met een cd met configuratiesoftware, een USB-kabel voor stroomvoorziening via de pc, een Ethernet-kabel en raam- en wandbevestigingsmateriaal.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, bintec, artem- en elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl