Persberichten 5 augustus 2005

's-Hertogenbosch 05-08-2005

BUSJE TRAANGAS INBESLAGGENOMEN

Vlijmen - Bij een 20 jarige automobilist uit Vlijmen is op 4 augustus 2005 een busje traangas inbeslaggenomen. De man kreeg ruzie met een andere weggebruiker op de Vlijmense Dijk te Vlijmen en spoot hem met het traangas in het gezicht.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 44 jarige vrouw uit Vught is op 4 augustus 2005 aangehouden ivm diefstal van sieraden twv 35 uit een winkel aan de Markt te Den Bosch.

AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 15 en 16 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 5 augustus 2005 omstreeks 01.00 uur op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een geparkeerde auto aan de Zesde Buitenpepers te Den Bosch. Een oplettende getuige belde de politie, die bij aankomst net de twee jongens uit de auto zagen komen.
De jongens zijn ingesloten.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 22 jarige man uit Den Bosch is op 5 augustus 2005, omstreeks 01.30 uur aangehouden ivm mishandeling van een 20 jarige man uit Berlicum. De verdachte sloeg de Berlicummer op de Karrenstraat te Den Bosch in het gezicht en wilde hem toen met een kettingslot te lijf gaan, doch kon tijdig door de politie worden aangehouden. De verdachte verzette zich hierbij en is ingesloten.

ROZENVERKOPERS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 16 en 19 jarige jongen uit Rotterdam zijn op 4 augustus 2005 aangehouden omdat ze zonder vergunning bloemen verkochten. De jongens hadden de rozen (bestemd om vernietigd te worden)van een bloemist uit Rotterdam meegenomen en verkochten ze in Den Bosch met het smoesje dat ze voor een tuinbouwkas voor de school aan het sparen waren.

AANRIJDING MET LETSEL

Mill - Donderdagmiddag vond er op de Schoolstraat in Mill een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorfiets. Zowel de bestuurder van de motorfiets, een 51 jarige man uit Wijchen als zijn passagiere, een 49 jarige vrouw uit Wijchen raakten gewond. De man is voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.
De bestuurster van de personenauto, een 39 jarige vrouw uit Wanroij gaf rijdend over de Schoolstraat richting aan naar rechts omdat zij aan de rechterzijde van weg wilde parkeren. Toen zij zag dat er geen ruimte was gaf zij richting aan naar links en reed de andere kant op. Toen zij daarbij op de linker weghelft kwam ontstond de aanrijding met de uit tegengestelde richting naderende motorrijder.

VERDACHTEN VAN FIETSDIEFSTAL

Heesch - Donderdagmiddag is vanaf 't Dorp een damesfiets gestolen. Aan de hand van het verkregen signalement van de vermoedelijk daders kon de politie diezelfde avond twee verdachten aanhouden. Het betreft twee Ossenaren van 27 en 22 jaar oud die beiden ingesloten zijn.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Megen - Donderdagavond is van een 55 jarige inwoner van Megen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 132 kilometer per uur over de Noord Zuid. Hij bleek bovendien nog onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is voor beide feiten proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Da Costastraat in haar woonplaats Oss een 23 jarige automobiliste aangehouden. Zij was onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de vrouw is proces opgemaakt. Zij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur.

GEWONDE BIJ VERKEERSONGEVAL

Boekel - Donderdagavond is een 18 jarige jongen uit Uden gewond geraakt bij een verkeersongeval in Boekel. De jongen zat als passagier in een personenauto die werd bestuurd door een 18 jarige inwoner van Volkel. Het slachtoffer is voor onderzoek en behandeling overgebracht het Catharinaziekenhuis in Eindhoven.
De bestuurder van de auto heeft vermoedelijk met hoge snelheid over het Goor in de richting van Uden gereden. Bij de kruising met de Molenbrand moest hij vol in de remmen om een aanrijding met een uit die straat komende personenauto te vermijden. Beide voertuigen kwamen toch met elkaar in aanraking tengevolge waarvan de auto van de Volkelnaar ongeveer 35 meter na het kruisingsvlak frontaal tegen een boom botste.

HARDDRUGS

Veghel - In de nacht van donderdag op vrijdag controleerde de politie op de Markt in zijn woonplaats Veghel een 20 jarige man. Hij was in het bezit van 21 XTC pillen en enkele grammen speed en softdrugs. De verdachte is ingesloten.

DIEFSTAL NAVIGATIESYSTEMEN

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op een bedrijventerrein aan de Energielaan in Uden vijf bedrijfsauto's open gebroken. Uit vier van de auto's zijn de navigatiesystemen weggenomen.

AUTODIEFSTAL

Nuland - Vanaf het Prins Bernhardplein is in de nacht van donderdag op vrijdag een rode bestelauto van het merk Mercedes, voorzien van het kenteken VN-RZ-38 gestolen.

VERDACHTE ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Op 5 augustus 2005 is een 32 jarige man uit Den Bosch aangehouden als verdachte van de zware mishandeling op een 21 jarige jongen uit Utrecht op 30 juli 2005 in de Kerkstraat te Den Bosch.
Op 30 juli 2005 omstreeks 01.40 uur kreeg de verdachte onenigheid met een andere horecabezoeker en werd door de portiers buiten gezet. De verdachte was echter nog zodanig opgefokt, dat hij buiten een willekeurig persoon, het slachtoffer, mishandelde, waardoor deze de kaak op meerdere plaatsen brak en opgenomen werd in het ziekenhuis in Den Bosch.
De politie is nog op zoek naar getuigen en met name een fietser, die op het moment van mishandeling passeerde.
De man is inverzekering gesteld.