Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 5 augustus 2005

Paarden gestolen

MOERDIJK Een inwoner van Moerdijk heeft bij de politie de diefstal van twee paarden gemeld. De edele viervoeters werden gestolen vanaf de Roodevaart in Moerdijk. Getuigen hebben drie mannen met een auto en een paardentrailer de dieren weg zien halen. De politie onderzoekt de diefstal.

Politie heeft de handen vol aan agressieve Spanjaard

ZEVENBERGSCHEN HOEK Op de Rijksweg A16 onder de gemeente Zevenbergschenhoek hebben agenten gisteravond de handen vol gehad aan een Spaanse vrachtwagenchauffeur (35 jaar oud), die onder invloed van verdovende middelen was. Rond halfnegen veroorzaakte de man uit het Spaanse Barcelona problemen in de shop van een tankstation. De man stond achter de kassa en was daar niet meer weg te branden. Als dit wel lukt loopt de chauffeur hysterisch de Rijksweg A 16 (rijrichting Dordrecht) op en kunnen agenten maar nauwelijks voorkomen dat de man door het verkeer wordt aangereden. Met behulp van het blauwe zwaailicht van de dienstauto en armgebaren weten de agenten het verkeer stil te leggen en wordt de Spaanse man aanhouden. De man verklaarde aan de politie dat hij cocaïne had gebruikt en in een stuk vanuit Barcelona naar Nederland was komen rijden. Van de aangehouden man heeft een arts een bloedproef afgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Franse mannen met drugs beboet

BREDA Bij de grenspost Hazeldonk in Breda hebben agenten gisteravond rond halftien bij twee Franse mannen (19 en 20 jaar oud) uit Fruges hennep en hasj aangetroffen. Verder troffen de agenten in de auto van de Fransen nog acht doosjes met paddos aan. De geestverruimde stoffen hadden zij gekocht in een coffeeshop in Breda. De mannen kregen ieder een geldboete van ieder 120 euro.

Bredanaar aangehouden na huiselijk geweld

BREDA - Aan de Leidekkerstraat in Breda hebben agenten vannacht om kwart voor één, een 33-jarige man aangehouden. De man had zijn 60-jaruge moeder mishandeld. De man werd kwaad op zijn moeder toen die vroeg om de muziek wat zachter te zetten. De man was onder invloed van verdovende middelen. De politie heeft vannacht van de mishandelde vrouw een aangifte opgenomen. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie pakt ordeverstoorders op

BREDA Vannacht om tien over twee hebben agenten aan de Vismarktstraat in Breda een 23-jarige man uit Breda en een 17-jarige jongen aangehouden omdat zij de openbare orde verstoorde. De politie probeerde de mannen eerst tot rust te manen en toen dit niet lukte werden ze aangehouden.

Bredanaars aangehouden na bedreiging portier

BREDA Aan de Vismarktstraat in Breda hebben agenten vannacht om vijf over half drie twee inwoners van Breda aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de bedreiging van een 38-jarige man uit Breda die als portier bij een horecagelegenheid werkt. Een van de bedreigers deed hierbij voorkomen alsof hij een pistool bij zich had. En passant werd een 21-jarige man uit Breda aangehouden die de openbare orde verstoorde. Deze laatste werd na politieonderzoek met een geldboete weer op straat gezet.

Auteur: Carel Bouman