Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Andelst - politie vindt wapens in woning

Publicatiedatum: 05-08-2005

De politie heeft donderdagmiddag bij een onderzoek in een woning van een gezin uit Andelst een hoeveelheid wapens aangetroffen. Het gaat onder meer om een antitank wapen, enkele onklaar gemaakte handgranaten en een vier voor bedreiging geschikte nepvuurwapens. De wapens vallen vanwege hun karakter onder de bepalingen van de wapenwetgeving omdat ze geschikt zijn om er mee te dreigen. De politie was de vondst op het spoor gekomen na een tip van een getuige. Die had op Internet gezien dat de spullen te koop werden aangeboden. De getuige tipte de politie, die vervolgens direct een onderzoek instelde in de woning. De vader en de zoon des huizes bleken niet thuis en moeten nog door de politie worden gehoord over het verboden wapenbezit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lathum - Duits trio verdacht van bootdiefstal

Publicatiedatum: 05-08-2005

De politie heeft donderdagmiddag in Lathum twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van diefstal van een zeilboot. De eigenaar van de boot, een 47-jarige man uit het Duitse Aachen, meldde zich eind vorige week bij de politie nadat hij zijn boot, die in Essen gestolen bleek te zijn, had teruggevonden in een jachthaven in Lathum. Politieagenten namen de boot in beslag en lieten het vaartuig op de haven achter nadat het was veiliggesteld. Donderdag werd door getuigen gezien dat enkele personen bij de gestolen boot waren, waarop de politie wederom werd gewaarschuwd. Bij aankomst van de agenten bleek het om het verdachte trio te gaan dat op het punt stond om de boot mee te nemen. De drie, een 41-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Essen en een 60-jarige man uit Dorsten, werden daarop aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe/Lingewaard - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 05-08-2005

In de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard zijn donderdag snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam van de politie. Een overzicht:

- In Bemmel werd tussen 08.30 en 09.30 gecontroleerd op de Herckenrathweg. Van de 320 passanten reden er 19 te hard.
- In Ressen controleerde het VHT tussen 09.50 en 11.00 uur op de Ressensestraat. Hier werden 69 snelheidsovertreders geflitst op een totaal aantal passanten van 260. Hoogst gemeten snelheid was 74 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- In Andelst (Overbetuwe) werd tussen 11.30 en 13.30 uur gecontroleerd. Dat gebeurde op de Tielsestraat. Hier werden 100 hardrijders geflitst op een aantal van 450 passanten. Hoogst gemeten snelheid was 80 km/u waar 50 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden