Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velp - marktkoopman verdacht van aanranding

Publicatiedatum: 05-08-2005

De Velpse politie heeft donderdagmiddag op de Emmastraat een 75-jarige marktkoopman uit de gemeente Ede aangehouden op verdenking van aanranding. Twee meisjes van dertien en vijftien jaar meldden zich in de namiddag bij de politie. De dertienjarige verklaarde tegenover de politie op de braderie onzedelijk te zijn betast door een marktkoopman. Ook zou de man seksueel getinte opmerking hebben gemaakt naar de beide meisjes. Agenten stelden daarop een onderzoek in en troffen op de braderie een man aan met het door de meisjes opgegeven signalement. Het bleek om de man uit de gemeente Ede te gaan. De man werd vervolgens aangehouden. Tegenover de politie ontkende hij het meisje aangeraakt te hebben. Na verhoor is de man vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse aangehouden na vernieling en bedreiging
Publicatiedatum: 05-08-2005

Een 31-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagochtend door de politie in haar woonplaats aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Agenten waren die ochtend rond elf uur naar een adres in de wijk malburgen geroepen in verband met een conflict. Daar werd de Arnhemse buiten op straat aangetroffen. Volgens de bewoner van het adres, een 41-jarige man, zou de vrouw een ruit hebben vernield van zijn geparkeerde auto. Ook zou ze hem hebben bedreigd met de dood. De Arnhemse werd daarop aangehouden. Beide betrokkenen bleken verwikkeld in een echtscheiding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 05-08-2005

De Arnhemse politie heeft donderdag vier verdachten aangehouden na enkele winkeldiefstallen in de stad. Op de Velperbuitensingel werd rond vier uur een 44-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij vis zou hebben gestolen uit een zaak. Agenten zagen de man de zaak uitlopen terwijl hij kennelijk iets onder zijn jas verborg. Bij controle bleek de man levensmiddelen onder zijn kleding te hebben. Navraag bij de zaak leerde dat het gestolen was. De man, een zogenoemde veelpleger, werd vervolgens aangehouden en is in verzekering gesteld. Een 33-jarige Arnhemse werd omstreeks half vijf aangehouden bij een zaak aan de Vijzelstraat. Zij bleek voor ruim 19 euro aan goederen te hebben gestolen en was betrapt door winkelpersoneel. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bekende. Ze is later met een boete van 125 euro naar huis gestuurd. Bij een zaak aan de Ketelstraat werden rond kwart over acht een zestienjarige Velpenaar en een vijftienjarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vijftienjarige bleek later met de diefstal niets van doen te hebben en werd meteen weer vrij gelaten. De zestienjarige bekende kleding te hebben gestolen. Hij is later na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden