Politie Hollands Midden

Datum: 5 augustus 2005

Noordwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 2 augustus een snelheidscontrole op de N206 ter hoogte van Noordwijk gehouden. Op dit gedeelte van de N206 mag 100 km/uur gereden worden. Het RVHT controleerde met behulp van een radarwagen en de lasergun. Het was relatief rustig op de weg. Slechts 52 mensen reden te hard. Een aantal weggebruikers werd direct met hun snelheidsovertreding geconfronteerd. Zij kregen een bekeuring aangezegd. De overige overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring per post. Het RVHT controleerde op donderdag 4 augustus ook op bromfietsers die de helm niet dragen Acht bromfietsers kregen een bekeuring van 55 euro.

Valkenburg Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 2 augustus een snelheidscontrole op de Ir. G. Tjalmaweg (N206) ter hoogte van Valkenburg gehouden. Minder dan 1% van de automobilisten reed harder dan de hier geldende maximumsnelheid van 80 km/uur. Het ging hier om 30 personen. Zij krijgen binnenkort per post een bekeuring.

Katwijk Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft woensdag 3 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N206. Op dit gedeelte van de N206 mag 100 km/uur gereden worden. Ongeveer 3,5% (107 personen) van de weggebruikers reed te hard. Zij krijgen binnenkort per post een bekeuring.

Katwijk Politie houdt winkeldief aan Een 25-jarige man uit Kutno (Polen) pleegde vrijdag 5 augustus rond 12.00 uur een winkeldiefstal in een supermarkt aan het Bosplein. De man nam daar brood en vleeswaren weg zonder deze te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Met een dagvaarding om te verschijnen op 6 september voor de Politierechter mocht hij in de loop van de middag het bureau weer verlaten.

Leiden Winkeldiefstallen De politie hield vrijdag 5 augustus 4 verdachten aan die betrokken waren bij 3 winkeldiefstallen. Rond 11.30 uur kreeg de politie de melding dat een 17-jarige jongen uit Curacao bij een supermarkt aan het Bevrijdingsplein enkele goederen had gestolen zoals bodylotion, shampoo, ijs en chips. Rond 12.50 uur was het raak bij een drogisterij aan de Haarlemmerstraat. Een man en een vrouw gingen er daar vandoor met shampoos, deodorant en haargel. De politie achterhaalde het tweetal, een 38-jarige man uit Leiden en een nog onbekende vrouw, op de Aalmarkt. Kort na het middaguur sloeg een 41-jarige vrouw uit Leiderdorp toe bij een kledingwinkel aan de Haarlemmerstraat. Enkele kledingstukken liet zij daar in haar tas zakken. De verdachten kregen een proces-verbaal.

Hazerswoude Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 2 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N11. Ongeveer 1,5% hield zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/uur. Deze 17 personen krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. Ook donderdag 4 augustus controleerde het team op snelheid op de N11, ditmaal op meerdere tijdstippen. Bijna 9%, in totaal 704 weggebruikers, hield zich niet aan de maximumsnelheid. Ook zij krijgen binnenkort per post een bekeuring.

Woubrugge Snelheidscontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 4 augustus een snelheidscontrole gehouden op de N207. Nog geen 1% (41 personen) reed harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. De overtreders krijgen per post een bekeuring thuisgestuurd.

--------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --