Ingezonden persbericht


Imation introduceert Super DLT II-tapecartridge

Nieuwe tape biedt opslagcapaciteit van 600 gigabyte en overdrachtsnelheid van 72 megabyte

Schiphol-Rijk (Nederland), 5 augustus 2005 ­ Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, brengt de Super DLT II­tapecartridge op de markt. De tape is geschikt voor lezen en schrijven in SDLT 600-tapedrives en biedt een opslagcapaciteit van 600 gigabyte (gecomprimeerd) bij een overdrachtssnelheid van 72 megabyte. De nieuwe tape is ideaal voor bedrijven met datacentra en netwerken, die behoefte hebben aan snelle, betrouwbare opslagmedia voor het beheer en de opslag van enorme datavolumes.

Imation's Super DLT II- tapecartridges zijn uiterst degelijk uitgevoerd voor de veilige opslag van gegevens. De Imation Super DLT II-tape is zowel geschikt voor zelfstandig gebruik als voor gebruik in geautomatiseerde opslagomgevingen.

Zijn veiligheid en betrouwbaarheid maakt de tape het meest gebruikte opslagmedium in middelgrote ondernemingen en bij datacentra. De Super DLT II-tape maakt gebruik van de optische servo-technologie. Deze technologie optimaliseert de positie van tape, spoor en kop ten opzichte van elkaar, wat een grote gegevensdichtheid en een hoge lees-schrijfbetrouwbaarheid mogelijk maakt.

"De grote opslagcapaciteit van Super DLT II-tapecartridges verzekert de toekomstige waarde van investeringen in opslagmedia. Daarnaast heeft wie op SDLT overstapt, ruime keus in capaciteit en snelheid", zegt Pascal de Boer, Business Manager Benelux & Export Operations. "Met de vraag naar hogere opslagcapaciteit, neemt ook de vraag naar betrouwbare tapes toe. Imation heeft ruime ervaring in de tapetechnologie. Met de Super DLT II-tape laten we zien dat we blijven doorgaan tapetechnologie verder te ontwikkelen."

De Imation Super DLT II-tape is via de erkende wederverkopers beschikbaar. Meer informatie over de verkooppunten is te vinden op de website van Imation www.imation.nl/verkooppunten.

PublieksWerk / Imation 1/2

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven. Op 30 juni 2005 had Imation 2300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com.

Meer informatie:
PublieksWerk B.V. Imation Europe B.V. Marije Verdouw Pascal De Boer
00 31 (20) 486 21 39 00 31 (20) 654 21 60

marije@publiekswerk.nl pdeboer@imation.com

PublieksWerk / Imation 2/2

---- --