Politie Zeeland


Z-5299-2005 Politie onderzoekt beroving in Terneuzen

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving die in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Korte Kerkstraat in Terneuzen plaatsvond.
Een 39-jarige man uit Koln (D) deed vrijdag bij de politie aangifte van beroving.
In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 02.45 uur en 03.15 uur is hij, aan de Korte Kerkstraat in Terneuzen, zonder aanleiding door een groepje van ongeveer drie mannen geslagen en geschopt.
Door een van de mannen werd zijn portemonnee gerold. In de portemonnee zaten waardepapieren en enkele tientallen euro's.
De Duitser raakte bij de beroving gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost waar hij is behandeld aan hoofdwonden.

O-5300-2005 Diefstal uit horecagelegenheid, Zierikee
Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagochtend 11.00 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Lange Nobelstraat in Zierikzee.
Uit het pand is een kassa weggenomen. In de kassa zaten enkele honderden euro's.
Het is onbekend hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen. Er is geen braakschade. Door de politie is een onderzoek ingesteld.

O-5301-2005 Eenzijdig ongeval, Goes
Vrijdagochtend rond 11.45 uur vond er op de Anthony Fokkerstraat in Goes een eenzijdig ongeval plaats.
Een 38-jarige automobilist uit Goes reed, komende vanaf de Anthony Fokkerstraat, de oprit van de A256 op.
Door onbekende oorzaak botste hij tegen een in de berm staande boom. De man is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Oosterschelde ziekenhuis in Goes.
Zijn auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.

O-5302-2005 Winkeldiefstal, Goes
Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een 78-jarige man uit Goes in de Gamma aan de Marconistraat in Goes aangehouden wegens winkeldiefstal.
De man had een doosje schroeven twv 1,25 weggenomen. Hij kreeg een bekeuring van 125 euro.

W-5303-2005 Diefstal uit auto, Westkapelle
Donderdagavond rond 19.30 uur is uit een auto die geparkeerd stond aan de Zeedijk in Westkapelle een fotocamera en een polstas weggenomen.
Toen de eigenaar van de auto even eten ging halen bleven zijn vrouw en kinderen in de auto zitten.
Toen ook zij de auto even verlieten zijn de fotocamera en polstas weggenomen. De auto was op dat moment niet afgesloten.
De fotocamera heeft een waarde van enkele honderden euro's. In de polstas zaten waardepapieren.

Z-5304-2005 Vernieling auto, Nieuwvliet
Tussen donderdag en vrijdagochtend 11.30 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een auto die geparkeerd stond aan de Zeedijk in Nieuwvliet.
De auto werd bekrast. Het totale schadebedrag is nog onbekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.

---- --