Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/08/05)

OOSTERHOUT NB, 5 augustus 2005

Bromfietser aangehouden na weigering overdragen brommer

HOOGE ZWALUWE: De politie hield donderdagmiddag 5 augustus op de Oudlandse Reeweg in Lage Zwaluwe een 26-jarige man uit Hooge Zwaluwe aan, die weigerde zijn bromfiets af te staan voor nader technisch onderzoek.
De politiemensen waren bezig met een bromfietscontrole en hadden de bromfiets van de man nagekeken. Uit dit onderzoek was naar voren gekomen dat de bromfiets over te veel vermogen beschikte (1,7 KW) en teveel geluid maakte (107 Db). De politiemensen wilden de brommer voor nadere technische controle uit het verkeer nemen en meenemen naar het bureau. De man weigerde echter zijn vervoermiddel af te geven. Daarop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Behalve in Lage Zwaluwe hield de politie ook bromfietscontroles in Made en Raamsdonk.
In totaal controleerden de agenten 16 bromfietsen, waarvan er vier uit het verkeer werden genomen voor nader onderzoek. Verder schreef de politie 19 bekeuringen uit, onder andere voor het niet dragen van de helm, rijden zonder verzekering en rijden zonder deugdelijke remmen.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Politieagenten controleerden in de nacht van donderdag 4 augustus op vrijdag 5 augustus omstreeks 02.15 uur op de Pijlakker een automobilist. De man, een 18-jarige inwoner van Waspik, bleek te veel te hebben gedronken en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat het ademgehalte van de man 455 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee woninginbraken

WAALWIJK: Donderdag 4 augustus is tussen 14.30 uur en 19.30 uur ingebroken in een woning in de Albert Rousselstraat. Vermoedelijk is de inbreker of zijn de inbrekers de woning binnengekomen door de voordeur, die niet op slot zat, open te hengelen. Bij de hengelmethode wordt een voordeur die niet op het nachtslot zit via de brievenbus met een stuk ijzerdraad of een klerenhanger geopend.
Uit de woning werd onder andere een mobiele telefoon weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en daarvoor onder andere een buurtonderzoek gehouden.

GEERTRUIDENBERG: Vrijdag 5 augustus omstreeks 11.00 uur bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Schoutenlaan. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn vernield om toegang te krijgen tot de woning. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Inbraak in winkelpand

MADE: In de vroege ochtend van vrijdag 5 augustus, rond 05.00 uur, is ingebroken in een supermarkt in de Nieuwstraat. De voordeuren van de winkel werden opengebroken om de winkel te kunnen betreden. Daarop ging het alarm af. Er werd niks buit gemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt snelheidscontroles

RAAMSDONKSVEER / GEERTRUIDENBERG: De politie hield donderdag 4 augustus snelheidscontroles op de Breetweerlaan in Raamsdonksveer en op de Statenlaan in Geertruidenberg.
Op de Breetweerlaan, waar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt, controleerde de politie tussen 11.25 uur en 13.25 uur 565 passanten, van wie er 33 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.
Op de Statenlaan gingen tussen 13.50 uur en 16.20 uur 48 van de 456 passanten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Auteur: Leonie van Ooijen