Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 05-08-2005

Onderzoek steekpartij afgerond
HOOGEVEEN De politie heeft het onderzoek afgerond naar aanleiding van een steekpartij zondagavond aan het Zuiderkruis. Op zondagavond tegen 20.00 uur werd een 50-jarige man uit Hoogeveen gestoken met een mes. De politie heeft een 20-jarige man uit Beilen aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man heeft bekend een mes getrokken te hebben. Bij het conflict is de 50-jarige Hoogevener gewond geraakt in de buik. De verdachte is in bewaring gesteld door de Rechter Commissaris. Het dossier is overgedragen aan het Openbaar Ministerie (05-165980)

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval ; vervolg op persbericht vrijdagmorgen

PEIZE De 43-jarige vrouw uit Paterswolde die donderdagmiddag gewond raakte bij een aanrijding is inmiddels uit het ziekenhuis. Zij heeft een aantal zware kneuzingen opgelopen. Door de airbag en het dragen van een gordel is erger letsel vermoedelijk bespaard gebleven.

(BPS 05-0167295)

Verdachte van brand in Assen legt bekentenis af ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 27-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van brandstichting. De brand is rond 12.30 uur uitgebroken en is ontstaan in een woning boven een bedrijfspand aan de Kerkstraat. Volgens de brandweer was er sprake van een grote brand die rond 15.00 uur onder controle was. Een vrouw die ook in één van de woningen boven het bedrijfspand woonde, is met verschijnselen van rookvergiftiging opgenomen. Haar gegevens zijn onbekend. (BPS 05-167576)

Oude bekenden ontmoeten elkaar; autodief op herhaling

PAPENVOORT (gemeente Aa en Hunze) De politie van Drenthe heeft dankzij een alerte boswachter een autodief aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag trof de boswachter een slapende man in een auto bij een bospad aan het Papenvoort. De boswachter belde de meldkamer van de politie en die wist te vertellen dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. Het voertuig zou eerder deze week in Friesland gestolen zijn. Agenten hebben de verdachte aangehouden. De collegas van Politie Friesland zullen de zaak afronden. Vermoedelijk heeft de aanhouding sneller kunnen plaatsvinden doordat er: op de meldkamer iemand zat die vorige week exact hetzelfde heeft meegemaakt, er een boswachter in het bos liep die vorige week exact hetzelfde heeft meegemaakt en doordat er een autodief was die vorige week exact hetzelfde heeft meegemaakt. Kortom, de boswachter, de autodief en de centralist van de meldkamer zijn inmiddels bekenden van elkaar. (BPS 05-167450)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Dana Kragten-Everts neemt de voorlichting maandagmorgen over. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.