2e persbericht van vrijdag 5 augustus 2005

Eindhoven 05-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen

Op Den Dolech is donderdag tussen 17.30 en 18.00 uur een 23-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. De vrouw fietste over Den Dolech toen een onbekende bromfietser naast haar kwam rijden en onzedelijke voorstellen deed. Ook betastte de man de vrouw. Toen een auto aan kwam rijden en stopte reed de bromfietser weg in de richting van de John F Kennedylaan. Het gaat om een man met een normaal postuur en naar schatting 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte helm, een zwarte gewatteerde jas en een bruine broek.

Eindhoven: Verdachten van bedreiging en vernieling aangehouden

Op het politiebureau aan de Koning Arthurlaan zijn vrijdag rond 14.15 uur drie Eindhovenaren van 64, 25 en 20 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van het bedreigen met de dood van een 24-jarige man. Dit gebeurde bij zijn woning in Woensel Noord. Ook een raam van de voordeur werd vernield. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Meerveldhovenseweg zijn vrijdag tussen 8.00 en 11.15 uur 1390 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 200 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 99 km/u. Ook op de Urkhovenseweg werden vrijdag tussen 12.30 en 14.10 uur 350 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 44 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Hier was de hoogst gemeten snelheid 77 km/u.

Helmond: Twee klokken en sieraden gestolen

Uit een woning aan de Van Graftstraat zijn tussen maandag 13.00 uur en donderdag 18.30 uur twee klokken en sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het huis open te breken.

Best: Automobilist botst tegen lantaarnpaal en boom

Op de Sint Oedenrodeseweg is vrijdag rond 1.15 uur een 25-jarige automobilist uit Liempde de controle over zijn stuur verloren en in de berm terechtgekomen. Daar botste hij eerst tegen een lantaarnpaal. Vervolgens schoot de auto weer de rijbaan op maar kwam uiteindelijk toch weer in de berm terecht, waar het voertuig tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder is met verwondingen aan zijn longen en knie overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de man is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of hij teveel had gedronken.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Nuenenseweg is tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag net na middernacht ingebroken. Een raam aan de achterkant van het pand werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer enkele honderden euros, een TV en een computer.

Vessem: Snelheidscontrole

Op de Jan Smuldersstraat zijn donderdag tussen 18.35 en 21.35 uur 427 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 50 bestuurders te hard. De toegestane snelheid is 50 km/u op deze weg. Er is geen hoogste snelheid gemeten.

Waalre: Inbraak in woning

In een woning aan de Gestelsestraat is tussen donderdag 15.00 uur en vrijdag 2.30 uur ingebroken. Een raam van de voordeur werd vernield om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer een DVD-speler en een spiegelreflexcamera.