Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bennekom - reeks auto-inbraken

Publicatiedatum: 05-08-2005

De politie in Bennekom onderzoek een reeks auto-inbraken die zich in de nacht van woensdag op donderdag hebben voorgedaan. Die nacht werd er ingebroken in geparkeerde auto's op onder meer de Dorpsstraat, Alexanderweg, Diedenweg en Beatrixlaan. In totaal zes gedupeerden meldden zich donderdag bij de politie voor aangifte. Het was de daders kennelijk te doen om (frontjes van) autoradio's, geld en CD's. In een enkel geval was het bij een poging gebleven maar werd wel schade toegebracht. Bij haar onderzoek doet de politie een oproep aan getuigen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat in verband met de autokraken kan worden gebracht. Men kan hiervoor terecht op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' op 0800-7000. Verder adviseert de politie om geen waardevolle goederen in auto's achter te laten: `Niets erin....niets eruit' zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 05-08-2005

In het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn donderdag weer op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. Een overzicht:

- Op de Arnhemseweg in Otterlo werd tussen 16.00 en 21.10 een snelheidscontrole gehouden. Van de ruim 1300 passanten reden er 37 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

- Op de Apeldoornseweg, eveneens in Otterlo, werd tussen 16.15 en 20.45 uur ook een snelheidscontrole gehouden. Hier reden 83 van de ruim 2100 passanten te hard.

- In Barneveld werd tussen 15.30 en 18.00 uur een uitgebreide verkeerscontrole gehouden door het VHT. Speciale aandacht ging uit naar snelheid en gebruik van autogordels en helm. Voor snelheidsovertredingen werden 6 bekeuringen uitgedeeld (hoogst gemeten snelheid 76 km/u waar 50 is toegestaan). Van de 150 gecontroleerde automobilisten gingen er 6 op de bon omdat ze geen gordels droegen. In totaal 25 bromfietsers werden aan een controle onderworpen. Onder hen waren er 2 die geen helm droegen. Daarnaast werden er 8 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden op een opgevoerde brommer en 3 voor overige verkeersovertredingen.

- Op de Lunterseweg, ook in Barneveld, werd tussen 19.00 en 21.30 eenzelfde soort controle gehouden. Voor snelheidsovertredingen werden daarbij 3 bekeuringen uitgedeeld (74 km/u was de hoogste snelheid terwijl daar 50 is toegestaan). Onder 300 gecontroleerde automobilisten waren er 14 die geen gordel droegen en een proces-verbaal kregen. Bij 50 gecontroleerde bromfietsers werden 5 bonnen uitgedeeld voor het rijden op een opgevoerde brommer. Daarnaast werden nog eens 5 bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen.

- Tussen 21.30 en 22.00 werd nog een controle gehouden in Wekerom op de Otterloseweg. Deze controle werd uitgevoerd op verzoek van buurtbewoners vanwege onveiligheidsgevoelens over het verkeer. Er werden geen verkeersovertredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld, aanhouding na mishandeling

Publicatiedatum: 05-08-2005

De politie heeft op 4 augustus rond 19.20 uur een 28-jarige man uit Barneveld aangehouden op de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. De aanhouding vond plaats op aanwijzing van een medewerker van een eetgelegenheid, die meldde dat de verdachte de kok had geslagen. Bij de aanhouding ontstond bij het restaurant een broeierige sfeer, waarbij een omstander zich met de aanhouding wilde bemoeien; deze werd met zachte drang op afstand gehouden. De verdachte begon zich daarop ook te verzetten, waardoor een politie-ambtenaar zich genoodzaakt voelde de verdachte met pepperspray in het gezicht te spuiten. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau voor verhoor.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsum, aanhouding na onbetaalde maaltijd

Publicatiedatum: 05-08-2005

De politie heeft op 4 augustus rond 15.15 uur een 33-jarige vrouw uit Wageningen aangehouden. Zij wordt ervan verdacht -na een maaltijd te hebben genoten in een restaurant aan de Utrechtseweg in Heelsum- zonder betaling te zijn vertrokken. Na een korte zoektocht kon de vrouw op aanwijzing van de restauranteigenaar worden aangehouden. Bij de aanhouding werden de politie-ambtenaren door de verdachte uitgescholden.
De vrouw werd ingesloten en na verhoor heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizen, gewonde bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 05-08-2005

Bij een verkeersongeval op de Rembrandtstraat in Voorthuizen is op 4 augustus rond 08.25 een 27-jarige vrouw uit Nijkerk gewond geraakt. Zij reed daar in haar auto en wilde linksaf slaan; op dat moment werd zij ingehaald door een auto die werd bestuurd door een 19-jarige jongen uit Stroe. Hij wilde nog uitwijken, maar kon een botsing niet meer voorkomen. De jongen reed overigens nog wel tegen een boom, maar dat leidde niet tot verwondingen.
De Nijkerkse vrouw werd met nek- en rugletsel overgebracht naar ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606