InBev

InBev verkoopt aandeel in Spaanse brouwerij Damm

InBev N.V. (Euronext: INB) ("InBev") meldt dat ze een overeenkomst heeft bereikt om haar volledige 12,02% minderheidsaandeel in de Spaanse brouwerij Damm S.A. ("Damm") te verkopen voor een cash prijs van minimum 176 miljoen euro. InBev blijft actief op de Spaanse biermarkt via haar bestaande dochteronderneming die een aantal van InBevs belangrijkste merken invoert, waaronder Beck's®, Stella Artois® en Franziskaner®.

InBev heeft ermee ingestemd om 5.328.864 aandelen te verkopen tegen 33 euro per aandeel. Een bijkomend bedrag kan betaalbaar zijn, afhankelijk van Damms financiële prestaties in 2005. InBev verwacht dat de uiteindelijk ontvangen betaling een ondernemingswaarde/2004 EBITDA-veelvoud van 11,5 tot 12,5 keer zal vertegenwoordigen.

InBev kocht haar minderheidsaandeel in Damm voor 84 miljoen euro in 2002, toen de Spaanse mededingingsautoriteiten Group Mahou/San Miguel verplichtten om haar aandeel in Damm te verkopen. De verkoop zal leiden tot een meerwaarde, die gelijk gedeeld zal worden met Group Mahou/San Miguel, in lijn met de overeenkomst getekend in 2002 .

De verkoop van dit minderheidsaandeel in Spanje past volledig in InBev's doelstelling kapitaal vrij te maken om de beschikbare middelen te richten op belangrijke strategische initiatieven. John Brock, CEO van InBev, verklaarde: "De verkoop van ons aandeel in Damm is opnieuw een voorbeeld van onze grotere discipline op het vlak van kapitaaltoewijzing."

InBev verwacht dat de transactie in het derde kwartaal van 2005 afgesloten zal worden.

Lazard trad op als enig financieel adviseur van InBev bij deze transactie.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev een netto-omzet van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contact informatie
Gwendoline Ornigg Patrick Verelst
Corporate Media Relations Manager Vice President Investor Relations Tel: +32-16-27-65-72 Tel: +32-16-27-65-41
Fax: +32-16-50-65-72 Fax: +32-16-50-65-41
E-mail: Gwendoline.ornigg@inbev.com E-mail: patrick.verelst@inbev.com


-----------------------
Brussel, 5 augustus 2005 - 1/1


---- --