Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Nijkerk - dader vernieling Frieswijkstraat meldt zich alsnog
Publicatiedatum: 07-08-2005

Een zeventienjarige Nijkerker heeft zich afgelopen vrijdag gemeld als de dader van de vernieling van een bushokje op de Frieswijkstraat in zijn woonplaats. Vorige week zondagochtend hield de Nijkerkse politie op het Eijkmanplantsoen drie Nijkerkers aan als verdachte van de vernieling. Zij bleken er later echter niets mee van doen te hebben en werden vervolgens meteen weer vrijgelaten. De zeventienjarige Nijkerker, een bekende van het eerder aangehouden trio, kreeg wroeging en besloot zichzelf alsnog bij de politie te melden. Hij gaf toe uit balorigheid te hebben gehandeld nadat hij eerder op een feestje teveel had gedronken. De jongen had aangegeven de schade te willen vergoeden. Door het bedrijf dat eigenaar is van de bushokjes was aangifte gedaan. Zij raamden de schade op ruim 300 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 07-08-2005

Door het verkeershandhavingsteam van de politie zijn het afgelopen weekend onder meer alcoholcontroles gehouden in Ede. Een overzicht:
- Op zaterdag werd tussen 20.30 en 22.15 uur gecontroleerd op de Molenstraat. Onder 400 passanten werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. In totaal 40 bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar geen van hen bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Wel kregen 4 automobilisten een bon omdat ze geen gordels droegen. Daarnaast kregen 5 bromfietsers een bekeuring omdat ze op een opgevoerde brommer reden.

- Tussen 22.25 en 00.45 uur werd post gevat op de Galvanistraat. Hier werden 162 blaastesten uitgevoerd onder diverse bestuurders. Dat leverde één drankrijder op met een alcoholpromillage van 0,65 (ruim één keer de norm). Twee bromfietsers kregen een bon omdat ze op een opgevoerde brommer reden. Verder werden er geen overtredingen waargenomen en werd door het team bijstand verleend bij de op handen zijnde straatrace op de Kievitsmeent (zie bericht elders).
- Tussen 01.15 en 03.30 uur werd er wederom gecontroleerd op de Molenstraat. Daarbij liepen vier van de 76 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp die teveel hadden gedronken. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,33 (ruim tweeënhalf maal de norm). De bestuurder, een 44-jarige Edenaar, moest zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---