Persbericht

Zwaarbevochten zege Duncan Huisman - Olaf Manthey in McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

Spa-Francorchamps (B), 7 augustus 2005 - Nadat ze de race op zaterdag gedomineerd hadden, wonnen Olaf Manthey en Duncan Huisman ook de tweede race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op het circuit van Spa-Francorchamps. Op zondag had het duo het wel een stuk moeilijker. Tim Coronel en Menno Kuus (tweede) en Peter Kox - Roeland Voerman (derde) volgden op korte afstand.

In de verregende Top 10 kwalificatie, bepalend voor de startopstelling van de tweede race, was Olaf Manthey de snelste. Hij kreeg echter een tijdstraf vanwege het afsnijden van een stuk baan, waardoor hij naar de negende startpositie werd terugverwezen. De pole position was daarmee voor Menno Kuus.
Bij de start op een kletsnatte baan nam Kuus de kop, voor de van de vierde startpositie gekomen Paul Vahstal en Roeland Voerman (tweede startpositie). Evan Kersbergen, als derde vertrokken, was de verliezer. Hij kreeg een tikje in de bocht Eau Rouge, spinde en verloor daardoor een paar plaatsen.
Menno Kuus behield de leiding onbedreigd en dook als eerste de pits in voor de rijders- en bandenwissel. Olaf Manthey werkte zich snel door het veld naar voren en kwam als tweede de pits in, voor Paul Vahstal en Roeland Voerman.

Tijdens de pitstop behield de equipe Menno Kuus - Tim Coronel de leiding. Rory Bertram, teamgenoot van Vahstal, nam de tweede plek in. Hij werd gevolgd door Peter Kox (teamgenoot van Voerman) en Duncan Huisman, die zijn auto deelt met Olaf Manthey. Laatstgenoemde equipe verloor dus twee plaatsen in de pits. "We hadden problemen met de veiligheidsgordel", verklaarde Huisman de vertraging.
Bij de vliegende start behield Coronel de leiding, voor Bertram, Kox en Huisman. De kansen van Rory Bertram op een ereplaats waren snel vervlogen. Hij werd het slachtoffer van een duel met Peter Kox om de tweede plaats en viel na een spin terug. Huisman passeerde vervolgens Kox en zette succesvol de aanval in bij Tim Coronel, waarna Tim onder zware druk kwam te staan van Peter Kox. Huisman won, terwijl Coronel met een marge van 0,06 seconde Peter Kox achter zich wist te houden. "Afgezien van de pitstop hadden we nauwelijks problemen. De derde versnelling stribbelde soms wat tegen, verder ging het goed", aldus winnaar Huisman. De equipe Huisman-Manthey nam met dit resultaat de eerste plek in het teamklassement over. Menno Kuus sprak over een 'mooie revanche' na de pech in de eerste race, toen hij door een lekke band niet verder kwam dan de tiende plaats. Tim Coronel vond het 'een erg spannende race'. "In de laatste kilometer zat Peter Kox naast mij, ik kon hem maar net voorblijven. Als de race twee ronden langer had geduurd had ik Peter moeten laten gaan." Peter Kox verloor het door een foutje dat hij maakte nadat hij Rory Bertram was gepasseerd. "Anders had ik beter kunnen presteren. Ik had een auto om te winnen. Dat neemt niet weg dat ik tevreden ben met mijn derde plaats."

McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op internet: www.porsche.nl.

/ / / / /