Onderzoek gewelddadige overval

Utrecht 08-08-2005 - De politie heeft sinds kort de beschikking over beeldmateriaal van een verdachte die eind juni vermoedelijk een 80-jarige man uit Utrecht heeft bestolen. De 80-jarige man is begin juli 2005 zwaar mishandeld bij een overval in zijn woning. Mogelijk bestaat er een relatie tussen deze diefstal op 27 juni 2005 en de gewelddadige overval op 2 juli. De politie onderzoekt dit en zoekt getuigen.

2 juli overval

Zaterdag 2 juli, omstreeks 18.50 uur, werd de 80-jarige man slachtoffer van een zware mishandeling. De man hield ernstig hoofdletsel, waaronder een gebroken kaak en jukbeenderen, aan het geweld over. De 80-jarige bleek te zijn overvallen in zijn woning aan de Fregatstraat in Utrecht. De politie startte direct technisch- en buurtonderzoek en heeft verschillende getuigen gehoord. Uit getuigenverklaringen komt naar voren dat vlak voor de overval een man met een rood petje en een rode trui of jas bij het slachtoffer aan de deur is geweest.

27 juni babbeltruc

Inmiddels is vast komen te staan dat de 80-jarige man op maandag 27 juni ook bestolen is door een man die zich met een smoes toegang tot de woning verschafte. Deze man heeft de pinpas van de 80-jarige man gestolen en heeft geprobeerd hiermee te pinnen bij een bank aan de Laan van Nieuwe Guinea. Van deze pogingen zijn beelden beschikbaar (zie deze politiesite bij opsporingsberichten).

Het signalement luidt: een man van ongeveer 25-30 jaar oud met een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar en een smal gezicht. De man was 1.70 1.75 meter lang, had een normaal postuur en droeg een donkerblauw petje met de tekst ANWB waterkampioen. Ook droeg hij een licht gekleurd T-shirt met een balk over de borst met op de linkerzijde een logo.

Vraag politie

Herkent u de man of de kleding van de beelden of kent u iemand die aan de signalementen van 27 juni en/of 2 juli voldoet? Neemt u dan contact op met de politie. Dit kan via tel: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).