Gemeente Lingewaard


Andere schoolroute door nieuwbouw bieb

foto bibliotheek Doornenburg
De openbare bibliotheek aan de Blauwe Hoek wordt gesloopt en krijgt een nieuw gebouw bij de basisscholen.

Direct na de bouwvakvakantie trekken bouwvakkers naar de Blauwe Hoek in Doornenburg voor een nieuwe klus. Op het programma staan uitbreiding van basisscholen de Doornick en Merlijn en nieuwbouw voor de openbare bibliotheek. De werkzaamheden verstoren tijdelijk de vertrouwde schoolroute.

De huidige bibliotheek wordt gesloopt om plaats te maken voor woningbouw. Het schoolgebouw wordt uitgebreid met onder meer een les- en een internetlokaal. Dit project kost bijna 6 ton en wordt uitgevoerd door aannemer de Klerk uit Werkendam.

Overlast
De werkzaamheden zullen voor enige overlast zorgen. Met name bij de scholen. Ouders worden dringend verzocht om de bestaande schoolroute vanaf de Pannerdenseweg - Blauwe Hoek te mijden. Nog beter is om óók de auto thuis te laten en kinderen op de fiets naar school te brengen. Vanaf 15 augustus wordt dit traject namelijk gebruikt voor het bouwverkeer. De ingang van het bouwterrein ligt links van de oude bibliotheek.

Ofschoon het bouwterrein bij het schoolgebouw wordt afgezet met hekken, waarschuwt het gemeentebestuur dat het terrein geen speelplaats is. Houd kinderen weg van het bouwterrein!

Lingewaard Wonen wil aan de Blauwe Hoek op het braakliggende terrein van de voormalige basisschool Merlijn twee appartementgebouwen neerzetten. Er komt één gebouw met tien huur- en één gebouw met tien koopappartementen. Onder dit laatste gebouw komt een parkeerkelder. Het college hoopt dat volgend voorjaar met deze bouw begonnen kan worden.

Geplaatst 8 augustus 2005