Leo pharma

http://www.leo-pharma.nl

Met ja/nee zelf online de diagnose stellen

Eerste online psoriasistest op Psoriasis.nl

Breda, 8 augustus 2005 Sinds kort is er een online psoriasistest beschikbaar waarmee iedereen zelf kan vaststellen of de ervaren huidproblemen een vorm van psoriasis zijn. De test is een nieuw onderdeel van de website www.psoriasis.nl. Er worden via de website geen doktersrecepten voorgeschreven en ook geen medicijnen verstuurd.

De test
Op de website Psoriasis.nl staat sinds kort een diagnose-zelftest. Door het beantwoorden van enkele specifieke vragen met ja of nee kan heel eenvoudig worden vastgesteld of de ervaren huidproblemen mogelijk een vorm van psoriasis zijn. Wanneer de diagnose wijst op psoriasis wordt geadviseerd een arts te raadplegen. De test is tot stand gekomen in samenwerking met dr. M. de Rie (dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam) en dr. B. Thio (dermatoloog in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam). Steeds meer mensen zoeken eerst op internet naar informatie over hun klachten.Deze test helpt mensen een beeld te krijgen van hun klachten. De verkregen informatie voorkomt dat mensen zich onnodig zorgen maken of door onwetendheid met hun huidproblemen blijven leven, aldus dr. B. Thio.

Schaamte
Er is nog steeds veel onwetendheid en schaamte over huidproblemen. Veel mensen hebben schroom hiervoor een arts te raadplegen en weten niet dat psoriasis meestal goed te behandelen is. Versterkt door de reactie van de omgeving op de aandoening raakt een deel van de patiënten sociaal geïsoleerd. De test kan mede helpen het isolement te doorbreken.

Psoriasis
Psoriasis is één van de meest voorkomende huidziekten ter wereld. In Nederland hebben naar schatting 1 op de 50 mensen psoriasis. Er zijn verschillende vormen van psoriasis. Voor de meeste vormen, zijn therapieën mogelijk. Alleen de juiste behandeling kan ervoor zorgen dat de psoriasis vermindert en/of onder controle blijft

De website
Psoriasis.nl is een initiatief van LEO Pharma BV in samenwerking met dermatologen met het doel een betere behandeling en acceptatie van psoriasis te bewerkstelligen. De bezoekers van de site zijn patiënten, hun familie en de omgeving. De website geeft uitleg over psoriasis en de behandelmethoden met tips van en voor lezers. Daarnaast wordt het laatste nieuws over de ziekte gebracht en kan er met een postcode check een dermatoloog in de buurt gezocht worden.

LEO Pharma BV
LEO Pharma BV is een farmaceutisch bedrijf, met gespecialiseerde producten en diensten op het gebied van dermatologie en critical care. LEO Pharma B.V. is het Nederlandse filiaal van LEO Pharma, eigendom van de LEO Foundation, een stichting die zetelt in Denemarken. Deze stichting stelt zich ten doel om door middel van onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, de kwaliteit van het leven te verbeteren. De winst wordt door de LEO Foundation aangewend om dit onderzoek te financieren en onafhankelijkheid te garanderen.