Persbericht maandag 8 augustus

's-Hertogenbosch 08-08-2005

MAN AANGEHOUDEN BIJ GORDELCONTROLE

Drunen
De politie heeft maandagmorgen een 49-jarige automobilist uit Heusden aangehouden op de Statenlaan in Drunen. De man probeerde een verkeerscontrole in die straat te ontwijken. Agenten konden de man staande houden. Zijn auto bleek niet verzekerd, er zat geen APK keuring op de auto, het rijbewijs van de man was al sinds 98 ongeldig verklaard in verband met rijden onder invloed en de man reed links voorbij een vluchtheuvel. Onderzoek wees eveneens uit dat hij nog een boete van 558.15 of 20 dagen gevangenisstraf open had staan. Hij had deze boete gekregen omdat hij een ademanalyse weigerde. Hij is ingesloten.

ZAKKENROLLERS ACTIEF OP UDENSE MARKT

Uden
De politie heeft maandagochtend drie aangiftes van zakkenrollerij gekregen. Telkens bleek de portemonnee weggenomen te zijn. Bij de politie zijn de laatste weken meerdere meldingen binnengekomen. De politie waarschuwt iedereen portemonnee en waardepapieren zorgvuldig op te bergen en goed op hun tassen te letten bij het winkelen.

BROMFIETSER MET OPGEVOERDE BROMFIETS AANGEHOUDEN

Boxmeer
De politie heeft maandagmorgen een 19-jarige bromfietser uit Boxmeer aangehouden op de Spoorstraat in Boxmeer. Agenten wilden dat de jongen met zijn bromfiets mee zou gaan naar het bureau om te controleren of de bromfiets opgevoerd was. De jongen weigerde dit echter, ondanks meerdere bevelen van de agenten. Daarop werd hij aangehouden. Controle wees uit dat de bromfiets inderdaad opgevoerd was. De jongen kon later met twee processen-verbaal huiswaarts keren.

OPENBARE DRONKENSCHAP

s-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 43-jarige man uit Den Bosch in de Sint Josephstraat aangehouden voor openbare dronkenschap. De man lag op de weg te slapen en rook naar alcohol. De ambulance is ter plaatse gekomen en heeft hem onderzocht. Daarna is de man aangehouden.

AANGEHOUDEN NA SLAAN EN BEDREIGEN

s-Hertogenbosch- Op de Torenstraat heeft de politie zondagavond een 40-jarige man uit Den Dungen aangehouden die twee politiemensen had geslagen en bedreigd. De verdachte stond tegen de portiers van een horecagelegenheid te schreeuwen. Politiemensen spraken de man aan, waarop hij de politiemensen sloeg. Nadat hij te horen had gekregen om zijn handen thuis te houden en te vertrekken, ging hij niet en is aangehouden. Bij zijn fouillering is cocaïne of speed aangetroffen, die in beslag is genomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

ZWARTRIJDER ILLEGAAL

s-Hertogenbosch - Op de Stationspasserelle heeft de politie een 26-jarige man uit Somalië, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man zat in de trein zonder kaartje en kon zich niet legitimeren. De man bleek illegaal in Nederland te verblijven en is door de vreemdelingendienst ingesloten.

AANRIJDING ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch - Op de Rijnstraat heeft in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige automobilist uit Den Bosch een eenzijdige aanrijding gehad. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed. Waarschijnlijk heeft de auto het trottoir geraakt. Op verschillende plekken is schade ontstaan; de struiken, een lichtmast, een paal met straatnaambordje. Uiteindelijk is de auto over het grasveld geschoven en over de kop gegaan. In het ziekenhuis heeft de politie de man opgezocht. Hij heeft daar medische verzorging ondergaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

AANGEHOUDEN VOOR GEWELD

Liempde - Aan de Dorpsstraat heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige man uit Spanje aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zondagavond een vrouw (leeftijd nog onbekend) te hebben geslagen, mogelijk na aanleiding van een woordenwisseling.

BESTELBUS GESTOLEN

Boxtel - Van een bedrijfsterrein is van de Ladonkseweg een bestelbus gestolen. Door het hekwerk te vernielen kregen de dief/dieven de toegang tot het terrein. Een groene Mitsubishi bestelbus, speciaal ingericht voor rolstoelvervoer, is gestolen. De politie heeft een telex uitgestuurd om aan te geven dat de bus gestolen is.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Wanroij -
Een 17-jarige inwoner van Wanroij is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Lepelstraat in Wanroij. Een agent zag dat de jongen tegen een tweetal fietsen aanschopte. Hij kon later die nacht met een proces-verbaal huiswaarts keren.

AUTO BELANDT IN GREPPEL BIJ A73

CUIJK -
Een auto met vier inzittenden is zondagmiddag langs de A73 bij Cuijk in een droge greppel beland. De auto was op weg richting Venlo en is vermoedelijk door een gebrek aan profiel op de banden in combinatie met regenval van de weg geraakt. De vier inzittenden uit Nederweert (twee mannen van 34 en 77 en twee vrouwen van 30 en 34) raakten niet gewond en zijn per taxi naar huis vervoerd. De bestuurder van de auto kreeg nog wel een bekeuring omdat er te weinig profiel op de banden zat.

VROUW NEEMT BLIKJE BIER WEG

Oss -
De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige inwoonster van Heesch aangehouden in een woning aan de Molenstraat in Oss aangehouden. De vrouw had even daarvoor een blikje bier vanuit een cafetaria aan het Sterrebos weggenomen. Aan het einde van de dag is de vrouw met een proces-verbaal huiswaarts gestuurd. Later die avond kreeg de politie wederom een melding van overlast veroorzaakt door de verdachte. Ze weigerde de woning aan de Molenstraat te verlaten.

MEISJE BEROOFD VAN TELEFOON

Oss -
Een 14-jarig meisje uit Oss is zondagmiddag op de Gerbrandylaan in haar woonplaats beroofd van haar mobiele telefoon. Het meisje fietste uit de richting van Station West toen ze een man op het fietspad tegenkwam. De man trok de fiets van het meisje om. De man bedreigde het meisje en dwong haar tot het afgeven van haar mobiele telefoon en haar geld. Het betrof een man met een buitenlands uiterlijk. De man droeg zwarte kleding en hij had een snor.

SAMOERAI ZWAARDEN AANGETROFFEN

Oss -
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een auto drie Samoerai zwaarden aangetroffen. De politie controleerde de auto die op de Joost van de Vondellaan in Oss geparkeerd stond. De politie had die nacht al meerdere meldingen van inbraken gekregen. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Geffen, werd aangehouden. In de auto werd eveneens inbrekerswerktuig aangetroffen. Voor zowel de zwaarden als het inbrekerswerktuig kreeg de man uit Geffen een proces-verbaal. De politie heeft niet kunnen achterhalen of de man daadwerkelijk ergens heeft ingebroken. De politie onderzoekt of de zwaarden van diefstal afkomstig zijn.

MAN IN ELKAAR GESLAGEN, VERDACHTE AANGEHOUDEN

Uden -
Een 34-jarige man uit Veghel is zondagmiddag in elkaar geslagen in het Julianapark Veghel. De politie hield later die middag een 18-jarige inwoner van Veghel aan. Het slachtoffer werd die middag gewond aangetroffen bij het politiebureau. Hij was eerder in het Julianapark de verdachte met enkele familieleden en bekenden tegengekomen. Het slachtoffer heeft al enkele maanden onenigheid met deze mensen. Het slachtoffer werd door de verdachte geslagen en geschopt. Mogelijk hebben de personen die er zondagmiddag bij waren het slachtoffer ook geslagen. De politie onderzoekt dit nog. De verdachte meldde zich later die avond op het politiebureau, nadat hij gehoord had dat de politie opzoek was naar hem. Daar is hij aangehouden en inverzekering. Het slachtoffer deed ook op 3 augustus aangifte van mishandeling door de verdachte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en heeft vermoedelijk enkele gebroken ribben.

WASMACHINE BLIJKT HENNEPKWEKERIJ

Uden -
In een woning aan de Valkenburgstraat in Uden heeft zondagavond brand gewoed. De politie heeft de 28-jarige bewoner aangehouden. De politie en brandweer kregen omstreeks 18.45 uur de melding van een woningbrand. Er bevond zich niemand meer in de woning. Toen de politie ter plaatse kwam verklaarde de bewoner dat de wasmachnine boven op zolder in de brand stond. De brandweer trof echter een compleet uitgebrande hennepkwekerij op de zolder aan. Daarop werd de bewoner aangehouden. Onderzoek wees uit dat de stroom voor de kwekerij buiten de meter om afgenomen werd. De man is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

MAN RIJDT MET AUTO IN SLOOT

Schaijk -
Een 63-jarige automobilist uit Kerkdriel is zondagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn auto van de A50 ter hoogte van Schaijk van de weg raakte. Vermoedelijk door aquaplanning verloor de man de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Hij is met verwondingen in gezicht en hals overgebracht naar het ziekenhuis.