Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Kralingseweg

Vanaf maandag 8 augustus 2005 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Kralingseweg tussen de Haagwinde en de metro-overgang. Het asfalt van dit weggedeelte wordt opgebroken en gereconstrueerd. Ook de fiets- en voetpaden worden opgebroken en opnieuw aangelegd.

De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Als de Kralingseweg is afgesloten dan wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid via de Schenkelsedreef, de Abram van Rijckevorselweg, het Capelseplein en de Prins Alexanderlaan.

Er rijden tijdens de werkzaamheden geen bussen over dit weggedeelte. De bus van en naar het IJsselland Ziekenhuis krijgt een tijdelijke halte aan de Prins Constantijnweg, bij de westelijke ingang van het ziekenhuis.

Indien alles volgens planning verloopt, kan het weggedeelte op vrijdag 19 augustus weer voor het verkeer worden opengesteld. De afwerking van dit weggedeelte zal daarna nog ongeveer een week duren. Het verkeer kan in die week wel doorrijden, maar zal mogelijk enige hinder ondervinden.

Slotplein en omstreken

Na de bouwvakvakantie gaat de gemeente weer verder met de werkzaamheden aan de Oude Plaats, fase 2. Op dinsdag 9 augustus wordt begonnen met de Raadhuisstraat tussen de Wilhelminastraat en het Slotplein. De werkzaamheden aan dit weggedeelte duren ongeveer drie weken. Het Raadhuishof is gedurende deze periode níet vanaf de Raadhuisstraat bereikbaar. Daarom wordt er een tijdelijke ontsluiting naar het parkeerterrein bij de Wilhelminastraat gemaakt.

In de week van 15 augustus wordt begonnen met de Burgemeester Verloopstraat tot aan de Johan de Wittstraat. Het laatste gedeelte van de Burgemeester Verloopstraat wordt pas opgebroken als het Raadhuishof weer normaal bereikbaar is. De verwachting is dat eind september de Burgemeester Verloopstraat geheel is bestraat.

Vanaf half september tot medio oktober wordt het resterende gedeelte van het Slotplein opgebroken en voorzien van nieuwe riolering. Ook het voetgangersgedeelte van het winkelcentrum wordt aangepakt. Vanaf half september tot half november wordt het voetgangersdeel heringericht en van nieuwe bestrating voorzien.

Gedurende al deze werkzaamheden is het winkelcentrum zowel vanaf de Slotlaan als vanaf de Rembrandtsingel goed bereikbaar.