Ingezonden persbericht


Afzender: VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 24-06-2005 09:58

Amsterdam, 24 juni 2005

CELINE PURCELL IN BEAUTY AND THE BEAST

Céline Purcell wordt de alternate van Chantal Janzen voor de rol van Belle in de musical Beauty and the Beast. Woensdag 22 juni werd bekend gemaakt dat Chantal Janzen samen met Martijn Krabbé het televisieprogramma Idols gaat presenteren. Op de dagen dat Chantal Idols presenteert zal Céline de rol van Belle spelen. De repetities voor Beauty and the Beast beginnen op 9 augustus 2005. De musical gaat op 2 oktober 2005 in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De 25-jarige Céline speelde al op 18-jarige leeftijd in de musical Miss Saigon. Daarna volgden de musicals Elisabeth, Titanic de Musical en The Sound Of Music waarin zij de rol van Liesl von Trapp speelde. Zij ontving in 2004 de Nashuatec Musical Award en de Cubus Award voor Aanstormend Talent voor haar rol van Sophie in Mamma Mia!. Sinds 2004 speelt zij in de zeer succesvolle televisiecomedy Kinderen Geen Bezwaar. Céline is nog tot eind juni in de hitmusical Mamma Mia! te zien.

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van de mooie Belle die verliefd wordt op het afzichtelijke Beest. De voorstelling kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld, technische hoogstandjes, special effects en memorabele songs. De sterrencast van Beauty and the Beast bestaat naast Céline Purcell en Chantal Janzen uit Stanley Burleson, Carlo Boszhard, Mariska van Kolck, Ben Cramer en René van Kooten. De voorstelling is vanaf 17 september 2005 tot en met 25 juni 2006 te zien in de 15 grootste theaters van Nederland. De eerste try-outs in Hoorn op 17 en 18 september zijn al uitverkocht. Kijk voor meer meer informatie over Beauty and the Beast op www.musicals.nl. Beauty and the Beast is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatricals.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht