Gemeente Apeldoorn

Marktplein op 9 augustus decor kinderkleedjesmarkt

Ook dit jaar kunnen kinderen weer overbodig speelgoed en andere spullen aanbieden tijdens de kinderkleedjesmarkt op het Marktplein. De gemeente organiseert deze markt op dinsdag 9 augustus a.s. van 09.00 tot 14.00 uur. Alleen kinderen tot 15 jaar kunnen hun koopwaar aanbieden; het is niet de bedoeling dat ouders en/of begeleiders van de kinderen spullen verkopen. Er is geen uitwijkdatum indien de markt door (weers-)omstandigheden geen doorgang kan vinden.

Prijzen voor beste muzikant of standwerker
Naast het verkopen van overbodige artikelen bestaat er ook de mogelijkheid om als muzikant of standwerker op te treden. Daarmee kunnen de kinderen een extra zakcentje verdienen. Een jury kent prijzen toe aan de drie beste muzikanten en de drie beste standwerkers. Standwerkers zijn kinderen die luidkeels door middel van een leuk verhaal hun producten aanprijzen en verkopen. Ook kinderen die op een creatieve manier op hun standplaats geld proberen te verdienen kunnen binnen die categorieën worden beloond.

Aanmelden voor standplaats
Om een standplaats op de markt te krijgen moeten de kinderen zich aanmelden. Dat kan vanaf maandag 1 augustus 08.30 uur door een kaart af te halen bij de receptie van het stadhuis. Er zijn 450 kaarten beschikbaar (op=op) voor standplaatsen van maximaal 6 vierkante meter (3x2). De kaarten zijn gratis verkrijgbaar en kinderen dienen deze op dinsdag 9 augustus bij zich te hebben. Na afloop kan niet verkocht speelgoed op het Marktplein worden ingeleverd bij de kraam van de Stichting Hulptransporten Oost-Europa.

Ook kinderkleedjesmarkt op 13 augustus in Oranjepark Kaarten voor de kinderkleedjesmarkt in het Oranjepark op zaterdag 13 augustus kunnen eveneens vanaf maandag 1 augustus 08.30 uur opgehaald worden bij de receptie van het stadhuis (op = op). Op 13 augustus komt koningin Beatrix naar Apeldoorn en neemt zij in de Grote Kerk aan de Loolaan een gebrandschilderd raam in ontvangst. De majesteit krijgt dit raam aangeboden in verband met haar 25-jarig regeringsjubileum. De kleedjesmarkt is een van de activiteiten die de Oranjevereniging Apeldoorn op 13 augustus organiseert. Belangstellenden kunnen die dag van 11.00 tot 17.00 uur in het Oranjepark terecht. Ook hier kunnen kinderen naast het verkopen van overbodige artikelen als muzikant of standwerker optreden.

Voor het laatst bijgewerkt op: 19-jul-2005 02:48