Ingezonden persbericht


Tom Boonen en Ivan Basso toppers in Rabo Gouden Pijl Emmen

EMMEN ­ Tom Boonen, het Belgische sprinterskanon en de Italiaanse toprenner Ivan Basso zijn gecontracteerd voor de Rabo Gouden Pijl in Emmen. Boonen won twee etappes in de Tour de France en reed dagenlang in de groene trui. Noodgedwongen moest hij door een knieblessure de Tour verlaten. In het voorseizoen won Tom Boonen met overmacht de twee belangrijkste klassiekers Parijs - Roubaix en de Ronde van Vlaanderen.

Ivan Basso was in de Tour de France 2005 de enige die in het spoor van Lance Armstrong kon blijven. De tweede plaats in het eindklassement was zijn deel. Ook won hij twee etappes in de Giro 'd Italia. Ivan Basso wordt gezien als de belangrijkste opvolger van Armstrong. Hij bezit alle kwaliteiten om volgend jaar de Tour te winnen.

De organisatie van de Rabo Gouden Pijl is blij met deze twee coureurs in het rennersveld. "Wij denken dat deze twee topcoureurs passen bij de Rabo Gouden Pijl", zegt penningmeester Herman Sietsma. "Boonen rijdt verder alleen in Chaam en Roozendaal en Basso vertrekt na deze week naar de Ronde van Denemarken. Alleen voor de Rabo Gouden Pijl komt hij naar Nederland terug."

Naast deze twee buitenlandse toppers heeft Emmen ook renners als Pieter Weening, winnaar van de negende etappe in de Tour, oud-Dalenaar Karsten Kroon, Bram Tankink en Jan Boven gecontracteerd. Twee opvallende verschijningen zijn de zesdaagse renners Robert Slippens en Danny Stam. De twee Axa-renners wonnen onder andere de Zesdaagse van Rotterdam en Bremen.

Bij de dames komen onder andere Nederlands kampioene Janneke Vos, Suzanne de Goede, zij won de Ronde van Drenthe, Chantal Beltman, winnares van vorig jaar en schaatskampioene Daniëlle Bekkering aan de start.

Het programma van de Rabo Gouden Pijl begint op dinsdag 9 augustus 's middags om half drie met een koers voor Elite- en neao-amateurs. De profrenners beginnen om 19.00 uur aan hun wedstrijd over honderd kilometer. De Rabo Gouden Pijl wordt omlijst met een grote zomerkermis en een muzikaal programma.