Gemeente Almelo

Vlootdagen Almelo van 9 tot en met 11 augustus

Almelosche Museum Vlootdagen

Van 9 tot en met 11 augustus organiseert de Stichting Almelo Promotion (STAP) de Almelosche Museum Vlootdagen. Net als voorgaande jaren leggen historische vaartuigen aan in de havenkom voor de Rechtbank en het gedeelte voor de Houtstek. De Waterkaravaan komt met de boot 'Reinwater' naar Almelo met aan boord een manifestatie over duurzaam omgaan met water. Dagelijks zijn de boten te bezichtigen, kan men waterfietsen, kanoën of varen op het kanaal. Kunstenaars schilderen en aquarelleren en kinderen kunnen worden geschminkt. In avonduren treden diverse zang- en dansgroepen op. Uiteraard wordt gezorgd voor mooie terrassen, hapjes en drankjes. Klik verder voor meer informatie en het programma of ga naar www.vlootdagen-almelo.nl/.

Op dinsdag 9 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur komen de boten aan. Het terras van het paviljoen is open vanaf 's morgens 10.00 uur. Vanaf daar kan het publiek de binnenkomst van de boten bekijken. 's Middags is er muziek en van 18.30 tot 20.30 uur en treden de de Oostvaarders op voor de rechtbank. Overdag is op het terrein van de Almelosche Museum Vlootdagen ook de eindpost van de Twentse Fietsvierdaagse. De officiële opening vindt plaats om 19.00 uur door wethouder Huub Isendoorn bij de Houtstek

Gedurende de avond geeft een waterorgel meerdere keren een spetterende show. Om 20.30 uur begint op het grote podium een optreden van Black Out met jaren 60 muziek.

Op woensdag 10 augustus is er 's middags voor de kinderen Luchtfietsen over het water, een nieuwe sensationele attractie. Om 18.30 uur geven de Schellevisjes een optreden op het grote podium, daarna begint de Caribische avond met een optreden van The Alexis Steel and Showband met salsa-demonstraties.

Op donderdag 11 augustus komt 's middags Kosto met zijn onderzeeer naar de Almelosche Museum Vlootdagen om diepzee-verhalen te vertellen. Ook de Twentse Fietsvierdaagse heeft die dag haar beschuitpost op de Vlootdagen. Voor alle kinderen is er een suikerspin. De avond begint om 18.30 uur weer met een optreden van een shantykoor op het podium en de band Celebration verzorgt een Soul-avond. In de loop van vrijdagochtend vertrekken de boten weer.

Gedurende de Museum Vlootdagen is er een doorlopende expositie in de Bibliotheek van het Maritiem- en Jutters Museum Texel, waarbij echte Jutterverhalen worden verteld.


* Programma Vlootdagen 2005.pdf