Start repetities musical Beauty and the Beast

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 8 augustus 2005

Morgen 9 augustus beginnen de repetities van de musical Beauty and the Beast in Studio Focus in Amsterdam. Onder leiding van de Amerikaanse regisseur Glenn Casale repeteren de 33 castleden van Beauty and the Beast, onder wie Chantal Janzen, Stanley Burleson, Carlo Boszhard, Mariska van Kolck, Ben Cramer en René van Kooten vijf weken lang tot de eerste try-out op 16 september in Theater Het Park in Hoorn. De grootsheid van de kostuums, waarin bewegen niet makkelijk is, vormt een extra uitdaging voor de meeste acteurs. De première van Beauty and the Beast is op 2 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De Amerikaanse regisseur Glenn Casale baseert zich voor de Nederlandse voorstelling van Beauty and the Beast op de originele novelle uit de 18e eeuw en niet op de tekenfilm. Het wordt een andere voorstelling dan de musical die al 12 jaar op Broadway speelt. Door de verschillende lagen in het verhaal te laten zien en meer diepgang aan de voorstelling te geven, wordt de Nederlandse versie er één die geschikt is voor jong en oud. Casale regisseerde al eerder een uitvoering van Beauty and the Beast voor het North Shore Music Theatre in Boston.

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van de mooie Belle die verliefd wordt op het afzichtelijke Beest. De voorstelling kenmerkt zich door een extravagant toneelbeeld, indrukwekkende kostuums en meeslepende muziek. Het is de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een reizende voorstelling maakt van een Disney-musical. Na Theater Het Park en Koninklijk Theater Carré is de voorstelling nog tot en met 25 juni 2006 te zien in de 13 grootste theaters van Nederland. Wegens succes zijn in Theater Het Park in Hoorn en in Koninklijk Theater Carré al enkele extra voorstellingen ingeboekt. Kijk voor meer meer informatie over Beauty and the Beast op www.musicals.nl.


Noot voor de redactie/