Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


9 augustus 2005


Eefde - openbare dronkenschap


De politie heeft maandagavond twee Eefdese knullen bekeurd die onder invloed van drank zich misdroegen bij een voetbalvereniging in hun dorp. Ze hadden ondermeer met een bromfiets op de grasmat gereden en leden van de club hadden hen de bromfiets afgepakt en de politie gebeld. Deze stelde vast, dat de drank een zodanig negatieve invloed op de jongens had, dat "de anderen het allemaal gedaan hadden" ! Ze hebben een bekeuring gekregen en de politie gaat ook stappen ondernemen via een preventie-project om te voorkomen dat beiden verder ontsporen.


Gorssel - gestolen auto aangetroffen,

Agenten hebben dinsdagochtend (00.25 uur) op de Gorsselseweg Enkweg een onbeheerde auto aangetroffen. Toen zij het kentekenen natrokken bleek de auto begin juli in Friesland gestolen te zijn. Een sleepbedrijf heeft de auto veilig gesteld en de politie heeft de zak in onderzoek.


Regio - u hebt een reis gewonnen


De publiciteit rond de oplichting van mensen die zogenaamd een reis hebben gewonnen en voor hun kinderen kunnen bijboeken heeft gisteren zo'n 15 reacties uit de hele regio opgeleverd. Slechts enkele mensen hebben tot nu toe het nummer van hun visacard bekend gemaakt. De politie adviseert nogmaals om nooit een creditcardnummer via de telefoon bekend te maken. Wanneer men dit wel gedaan heeft dient men aangifte te doen bij de plaatselijke politie en VISA in kennis te stellen. In de regio Noord- en Oost-Gelderland kan men via 0900 - 8844 een afspraak maken. Enkele plaatsen van waar men gebeld heeft: Apeldoorn, Harderwijk, Twello, Warnsveld, Zutphen, Almen, Eefde, Heerde en Gendringen.


Warnsveld - vrouw gewond bij aanrijding


Een 26-jarige Warnsveldse is maandagmorgen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd na een aanrijding. De vrouw fietste omstreeks 10.00 uur op de Bieshorstlaan en werd op de kruising met de Oranjelaan over het hoofd gezien door een 55-jarige Zutphenaar op een bromfiets. De vrouw liep beenletsel op, maar hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.


Warnsveld - oplichter actief


De politie kan niet vaak genoeg waarschuwen voor dergelijke praktijken en helaas is er maandagochtend weer een op leeftijd zijnde vrouw de dupe geworden van een oplichter. De man bezocht de vrouw omstreeks 08.30 uur in haar woning aan het Scheerdershof. Hij gaf aan, dat de vrouw nog geld van de giro terug kreeg, maar dat hij daarvoor wel haar pinpas en pincode nodig had. De vrouw gaf deze spulletjes af en in plaats van geld te krijgen bleek er al rap geld van haar rekening te zijn afgeschreven. Ook aan de Bieshostlaan kreeg een dame bezoek van de man. Ook hier gaf de man zich uit als medewerker van de giro, maar mevrouw voelde nattigheid en liet de man niet binnen. De politie heeft de zaak in onderzoek en doet een dringend beroep op mensen om direct melding te maken van dergelijke feiten en zoveel mogelijk bijzonderheden van dergelijke lieden op te schrijven. Als men met een auto is, noteer het kenteken !
En tot slot: geef nooit je pinpas en pincode aan een onbekende af !


Lochem - snelheidscontrole ?


Twee surveillerende agenten die maandagavond rond 23.00 uur over de Rondweg West reden keken raar op toen zij opeen een flitslicht in de berm zagen. Te hard gereden ? Echt niet dus wie was er met een "snelheidscontrole" bezig ? Toen ze hun auto keerden zagen zij in de verte een groepje jongelui wegrennen. Kennelijk waren zij geschrokken dat ze een politieauto hadden "geflitst", want twee van hen lieten hun fiets liggen. Deze staan nu op het politiebureau, waar de "controleurs" zich kunnen melden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --