Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 9 augustus 2005

Jan Hagedoorn van Kampeercentrum De Beerze Bulten Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel 2005

Woerden, augustus 2005 - Jan Hagedoorn van Kampeercentrum De Beerze Bulten, Het Giga Konijnenhol en restaurant De Hagehorst is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel 2005. De jury roemt het ondernemersschap van Jan Hagedoorn. Voor iedereen weet hij van een verblijf op de Beerze Bulten een beleving te maken. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2005 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Restaurant De Hagehorst, Kamkeercentrum Beerze Bulten De Beerze Bulten van Jan Hagedoorn zijn uniek in de wereld van campinggebeuren. Bij de drie bedrijven van Hagedoorn (De Beerze Bulten, het Giga Konijnenhol en het restaurant De Hagehorst) staat de aandacht voor de gast centraal. Hagendoorn is pas tevreden als gasten zijn bedrijven met pijn in het hart verlaten: 'Ze moeten bij wijze van spreken de camping jankend verlaten, omdat de vakantie al ten einde is'.

De bedrijven van Hagendoorn zijn populair bij een groot publiek. "Drie schitterend bedrijven op zich, maar met elkaar een opvallend en karakteristiek geheel, zoiets wordt alleen maar bedacht door markante persoonlijkheden, zoals Jan Hagedoorn" aldus de jury. Hagedoorn is een maatschappelijk betrokken ondernemer en is zeker niet iemand die alleen aan het welzijn van zijn bedrijven denkt. Kenmerkend voor de markant-winnaar is zijn oog voor innovatie, beleving en kwaliteit.

Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;

* een goed personeelsbeleid;

* een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca.

---

Noot voor de redactie -