Gemeente Oisterwijk


Nieuwbouw Oisterwijk | Nieuwbouw Moergestel |
Ruimbaan voor nieuwbouw

Op een groot aantal locaties in de gemeente Oisterwijk staan nieuwbouwprojecten op stapel. Oisterwijk mag van de provincie Noord-Brabant extra woningen bouwen. Op deze manier kan de gemeente een oplossing bieden voor starters, senioren en doorstromers die al lang wachten op een huis in Oisterwijk of Moergestel.

Bouwen binnen strakke contouren
Deze woningen worden gebouwd binnen het kader van de pilot 'Bouwen binnen strakke contouren' van de provincie, die een aantal voorwaarden met zich meebrengt. Een van die voorwaarden is dat de woningen gebouwd moeten worden binnen een contour die voor een groot deel gelijk loopt met de bebouwde kom. Op deze manier wordt het groene buitengebied beschermd. En tegelijkertijd is het een kans om 'vervallen' locaties in de historische centra van Oisterwijk en Moergestel op korte termijn te vernieuwen.

Aandacht voor kwaliteit
Dat Oisterwijk een prettige en mooie gemeente is om te wonen, werken en recreëren, daar zijn veel inwoners het over eens. Het is belangrijk dat dit zo blijft, juist nu er een groot aantal nieuwbouwprojecten op stapel staat. Daarom heeft de gemeente bij de start van de pilot een onafhankelijke deskundige (stedenbouwkundig supervisor) in de arm genomen, die randvoorwaarden opstelt en plannen daarop toetst. Vervolgens beoordeelt de Welstandscommissie of de plannen op zichzelf aan 'redelijke eisen van welstand' voldoen en of ze in de omgeving passen.

Projecten
Er zijn meer dan 50 bouwprojecten in de kernen van Oisterwijk en Moergestel. Door op één van de genoemde kernen te klikken leest u welke projecten er precies zijn. U kunt bovendien doorklikken naar informatie over de stand van zaken, inspraakmogelijkheden, publicaties en werkzaamheden van deze projecten.

Meer informatie
In de lokale huis-aan-huis krant De Nieuwsklok wordt regelmatig gepubliceerd over de diverse nieuwbouwprojecten. Verder kunt u de stand van zaken van alle projecten bekijken op het informatiebord in het gemeentekantoor en in de bibliotheek in Oisterwijk. Bent u omwonende van een project, dan wordt u vaak ook persoonlijk uitgenodigd voor een informatie- en/of inspraakavond, omdat wij uw mening over de projecten graag horen. Aanvullend verspreiden wij huis-aan-huis informatiekranten om inwoners van Oisterwijk op de hoogte te houden van hetgeen er in hun woonomgeving gebeurt.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl