Gemeente Rotterdam

Nr.127
9 augustus 2005

A.B. Wessels nieuwe directeur Middelen Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het college van burgemeester en wethouders heeft de heer Anne-Bouke Wessels (44) benoemd tot directeur Middelen van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De heer Wessels is in die functie eindverantwoordelijk voor de controltaken binnen de dienst. De directie Middelen omvat onder meer de afdelingen Planning & Control, Financiën en Projectmanagement. Samen met de overige directieleden zal de nieuwe directeur Middelen tevens medeverantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en planning van de meerjarenstrategie van de dienst SoZaWe.

Tot voor kort was de heer Wessels werkzaam bij Intergas Energie als manager Bedrijfsvoering. Eerder was de heer Wessels onder meer directeur Financiën bij de Technische Universiteit Eindhoven. De heer Wessels heeft veel ervaring opgedaan bij de lokale overheid. Zo was hij in de periode 1994 tot 2001 onder meer directeur Middelen bij de gemeente Breda, hoofd Financiën bij de gemeente Nieuwegein en gaf hij leiding aan de sector Middelen van de Dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden.

De heer Wessels treedt per 15 september in dienst en volgt mevrouw W.F. de Mooij op die binnen de gemeente Rotterdam een andere functie heeft aanvaard.

noot voor de redactie/