Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 augustus 2005

Aangever herkent zijn gestolen fiets

Verdachte aangehouden

Oldenzaal

Op maandag 8 augustus deed een 52-jarige Oldenzaler aangifte van diefstal van de fiets van zijn zoon. Deze fiets werd omstreeks 11.30 uur vanaf de Deurningerstraat in Oldenzaal weggenomen. Toen de 52-jarige zijn zoon omstreeks 13.00 uur naar het NS-station bracht, zag hij daar een man staan met een fiets, welke de 52-jarige herkende als de fiets van zijn zoon. De politie werd ingelicht waarop de man, een 31-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats kon worden aangehouden. De verdachte bekende de diefstal en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-100576)

Autokrakers aangehouden

Getuigen melden autokraak en noteren kenteken vluchtende auto

Oldenzaal

Op zondag 7 augustus werd omstreeks 20.00 uur een autokraak gemeld op de parkeerplaats bij het Hulsbeek. Getuigen waren de parkeerplaats opgereden en hadden gezien dat twee personen bezig waren in te breken in een geparkeerde auto (eigenaar 55 jr. man uit Deurningen). Bij het zien van de getuigen stapte het tweetal, een man en een vrouw in een auto en reden met grote snelheid weg. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. Dit betrof een 24-jarige Enschede. Later die avond trof de politie de bedoelde auto voor de woning van de verdachte. Echter was in de woning niemand aanwezig, waarop de auto werd in beslag genomen en afgesleept. Op maandag 8 augustus omstreeks 10.45 uur meldden zich twee personen, de 24-jarige verdachte en zijn 22-jarige vriendin zich bij het politiebureau. De politie hield daarop het tweetal als verdachte van de autokraak aan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-100342)

Brandstichting

Brand gesticht op twee locaties

Hengelo

Op dinsdag 9 augustus werd omstreeks 03.30 uur een brand gemeld aan de H Roland Holststraat in Hengelo. Daar stond een otto in brand, welke door de brandweer werd geblust. De brandweer werd bij het aanrijden gehinderd door een op de rijbaan staande auto. Deze auto bleek vanaf een parkeerplaats de rijbaan opgerold te zijn. Kort daarna, omstreeks 09.00 uur kwam wederom een brandmelding en wel vanaf de Carel Vosmaerstraat. Ditmaal stond een auto in brand. Ook deze auto was vanuit het parkeervak de rijbaan opgerold. De politie vermoedt een verband in beide zaken en stelt een nader onderzoek in. (05-100942/100945))

Overlijden misschien niet natuurlijk

Politie stelt onderzoek in naar in juni overleden man

Hengelo

15 juni jongstleden werd een 48- jarige man uit Hengelo dood in z'n woning gevonden. In eerste instantie leek het om een natuurlijke dood te gaan. Inmiddels heeft de politie aanwijzingen dat de man mogelijk geen natuurlijke dood is gestorven. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van de man. Het onderzoek moet uitsluiten of het daadwerkelijk om een niet-natuurlijke dood gaat.

Ongeval met letsel

Bestuurder verleent geen voorrang

Enschede

Maandag 8 augustus omstreeks 12.20 uur vindt op de kruising Lonnekerweg/Hogeveldweg een aanrijding plaats. Een 18-jarige bestuurster uit Losser verleent geen voorrang aan een 19-jarige bestuurder uit Enschede. De 19-jarige man is met lichter verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's zijn afgesleept. (05-100606)

Ongeval met letsel

Bestuurder op verkeerde weghelft wat leidt tot aanrijding

Enschede

Maandag 8 augustus omstreeks 22.20 uur vindt op de Aamsveenweg een aanrijding plaats. Een 30-jarige bestuurder uit Enschede wil een cassettebandje pakken waardoor hij is afgeleid en op de verkeerde weghelft terechtkomt. Daar komt juist een eveneens 30-jarige automobilist uit Enschede aanrijden. Deze wijkt uit voor de hem tegemoetkomende auto en komt met z'n auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder die tegen de boom eindigt raakt licht gewond. Hij is ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn auto is afgesleept. (05-100920)

Tasjesroof

Bestuurder bij stoplicht van tas beroofd

Enschede

Maandag 8 augustus omstreeks 11.30 uur staat een 30-jarige vrouw uit Enschede met haar auto voor een stoplicht op het kruispunt Zuid Esmarkerrondweg met de Gronausestraat. Rechts naast haar komt een scooter staan met daarop twee personen die ook voor het stoplicht staan te wachten. Als het verkeerslicht van de scooterrijders op groen springt, stapt de bijrijder af en opent het autoportier van de 30-jarige vrouw. Hij grist haar tas van de bijrijderstoel. Vervolgens springt de persoon achterop de scooter en gaan ze er in de richting van de Noord Esmarkerrondweg vandoor. (05-100680 )

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --