Persberichten 09/08 ochtend

Regio 09-08-2005

Rijnsburg Aanhoudingen na vernielingen, getuigen oproep De politie heeft dinsdagmorgen 9 augustus, omstreeks 03.00 uur, twee Rijnsburgers aangehouden op verdenking van vernielingen. De politie had even daarvoor meldingen gekregen van een papiercontainerbrandje op het Ribespad. De agenten constateerden dat er in de wijk Frederiksoord tal van vernielingen waren gepleegd. Er bleken onder andere op de Nassaulaan bloembakken omgegooid te zijn, bedradingen van lantaarnpalen en feestversiering vernield. De politie wist in verband hiermee op de Koningin Julianalaan twee 18-jarige mannen aan te houden uit Leiden en Rijnsburg. Het tweetal wordt in de loop van de dag verhoord. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie via het algemene nummer 0900 8844. De komende dagen blijft de politie extra mankracht in zetten om toezicht te houden in de wijken.

Sassenheim Aanhoudingen na mishandeling en vernieling De politie heeft dinsdag 9 augustus, omstreeks 01.00 uur, twee mannen aangehouden in de leeftijd van 19-jaar, beiden afkomstig uit Rotterdam. Zij waren op bezoek in een woning aan de Nicolaas Damesstraat. De twee waren vrienden van een 16-jarige huisgenote van degene die, een 18-jarige Sassenheimer, aangifte heeft gedaan van mishandeling en vernieling. De 18-jarige keek televisie op zijn kamer op het moment dat de mannen klaagden over het harde geluid van de televisie. De mannen sloegen daarop de 18-jarige in het gezicht en vernielden zijn geluidsinstallatie. De 18-jarige schakelde vervolgens de politie in, die de twee mannen heeft aangehouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 9 augustus twee mannen van 28 en 30 en een vrouw van 24 jaar, allen uit Den Haag, aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling. Bij de politie werd gemeld dat drie personen in de omgeving van de Botermarkt ongeveer vijf fietsen in het water hadden gegooid. Daarnaast schopten de personen tegen goederen op het Van der Sterrepad, en zorgden zij voor geluidsoverlast. Op basis van het opgegeven signalement werden de verdachten op het Stationsplein aangehouden. De politie verzoekt eigenaren van wie de fietsen mogelijk bij de Botermarkt in het water zijn gegooid contact op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900-8844.

Waddinxveen Aanhoudingen na vernielingen De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 9 augustus vier jongens van 14,15 en 16 (2) jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen die nacht. Na diverse meldingen in de loop van de nacht en een zoektocht werden de verdachten aangehouden op de Esdoornlaan. De jongens worden er onder andere van verdacht ruiten van twee woningen te hebben ingegooid, een bushalte op de Dreef te hebben vernield en bloembakken vanuit tuinen te hebben verplaatst c.q. te hebben omgegooid.

Gouda Aanhoudingen na diefstal vanaf fiets Twee Gouwenaren van 21 en 31 jaar oud zijn maandag 8 augustus, omstreeks 22.30 uur, aangehouden op de Bleulandweg. Het tweetal had even daarvoor op de Burgemeester Jamessingel de handgrepen van een fiets gestolen. Getuigen hadden gezien dat ze richting de Ridder van Catsweg op de fiets wegreden. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en bekende de diefstal. De handgrepen zijn daarbij inbeslaggenomen. De 21-jarige Gouwenaar bleek nog een boete open te hebben staan die ook meteen verrekend werd. Het tweetal is met proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Zevenhuizen Mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een 21-jarige man uit Zevenhuizen. Hij is op zondag 7 augustus, omstreeks 04.30 uur, door een aantal mannen geslagen en geschopt op de Boslaan. Aanleiding van de mishandeling is een woordenwisseling van drie weken eerder tussen de aangever en een aantal nog onbekende mannen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachte.

--- einde berichten ---