Gemeente Hengelo

Mededelingen 9 augustus 2005, week 32
Collecte Bevrijding zestig jaar geleden Aangepaste openingstijden gemeentelijke balies Bestemmingsplannen Wijkspreekuur Noord vervalt Bouwplannen Hengelo's Inbraak Preventie Project Voorgenomen vrijstellingen Fit & Vitaal: beweegt u voldoende? Wet milieubeheer Natuurtoets in Hart van Zuid Kapvergunningen Vragen over groen in uw wijk?
Wijkspreekuur Noord vervalt
In de weken 33, 34 en 35 wordt in verband met de vakantie geen wijkspreekuur gehouden voor Stadsdeel Noord (de wijken Hasseler Es, Slangenbeek en Noord). Vanaf dinsdag 6 september bent u weer welkom bij het wijkspreekuur dat elke dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur bij 't Beukert, Deurningerstraat 250, wordt gehouden.

Hengelo's Inbraak Preventie Project

Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Half augustus start het project in Bartelinkshoek. Alle bewoners van de Bartelinkshoek ontvangen een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

Gratis preventieadvies

De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen.

Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon (074) 265 36 38 of kijk op www.hengelo-info.nl/hipp.

Fit & Vitaal: beweegt u voldoende?

Bewegen is niet alleen goed voor lichaam en geest, het kan vooral ook plezierig zijn. Bewegen is een leuke manier om van het leven te genieten. Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor 55-plussers. In de maand augustus staat de Gezondheidswijzer Plus in het teken van het thema 'Fit & Vitaal'. Zo is er informatiemateriaal verzameld over voldoende bewegen met allerlei tips en informatie over de beweging die bij u past. Ook is er foldermateriaal over gezond en lekker eten verkrijgbaar.

Het informatiemateriaal is voor iedereen gratis verkrijgbaar bij de Gezondheidswijzer Plus. Ook met andere vragen over gezondheid, ziekten en welzijn kan men terecht bij de Gezondheidswijzer Plus. Vraag via www.gezondheidswijzerplustwente.nl gratis uw eigen thema-informatiepakket aan. Bellen kan ook: (053) 487 68 90. De gewenste informatie wordt (gratis) toegestuurd. Informatie over bovenstaand thema is ook verkrijgbaar bij de bibliotheek.

Natuurtoets in Hart van Zuid

Vanaf 9 augustus voeren medewerkers van Arcadis in opdracht van het projectbureau Hart van Zuid een veldbiologisch onderzoek uit. Deze zogenaamde natuurtoets is bedoeld om vast te stellen of er beschermde bloemen, planten en dieren in het gebied aanwezig zijn, en zo ja welke dat dan zijn. De plangebieden die nu aan deze toets worden onderworpen zijn Lansinkveld en Woonstad, inclusief gedeeltes van de omringende wegen (Willem de Clercqstraat, Lansinkesweg, Langelermaatweg, Ottoweg, Loweg, Industriestraat, Esrein en Breemarsweg). Het onderzoek is nodig vanwege de voorgenomen wijziging van de bestemmingsplannen en vindt plaats in het kader van de Flora- en Faunawet. Naar verwachting zal de natuurtoets eind augustus worden afgerond. Als blijkt dat er een specifieke studie naar de aanwezigheid van vleermuizen nodig is, dan kan dat betekenen dat de onderzoeksperiode verlengd wordt tot eind oktober.

Vragen over groen in uw wijk?

Bomen en groen, ze zijn niet weg te denken uit de buurt waar u woont. Een groenstrook zorgt voor rust en overzicht. Heesters brengen afwisseling in het straatbeeld. Bomen geven de wijk cachet, absorberen stof, dempen geluid, breken de wind en geven schaduw en verkoeling. Bovendien trekken ze vogels en andere dieren aan en zorgen ze voor een goede waterkringloop. Wijkbeheer zorgt ervoor dat bomen en groen hun waarde voor de wijk behouden. Nu en in de toekomst.

Duurzaam beheer

Wijkbeheer streeft naar duurzaam beheer van bomen en groen in de stad. Duurzaam beheer wil zeggen dat de bomen en planten worden geplant, onderhouden en gesnoeid met het oog op optimale levenskansen. En dat tegen aanvaardbare kosten. Wat doet Wijkbeheer zoal op het gebied van bomen en groen? Het snoeien, verzorgen, verplaatsen en rooien van bomen, grasmaaien, onkruid verwijderen en het aanleggen en onderhouden van hondenuitlaatterreinen, parken, plantsoenen en begraafplaatsen.

Meldingen via digitaal loket

Beheer van bomen en groen is niet alleen een zaak van de gemeente, maar van iedereen. Ziet u ergens een leeg olieblik in de bosjes liggen, dan kunt u dat direct zelf opruimen of melden. Hetzelfde geldt voor gevaar door laaghangende takken of als het zicht op een kruispunt door te hoge heesters belemmerd wordt. U kunt uw melding 24 uur per dag doorgeven aan Wijkbeheer via het speciale meldingenformulier op de website van de gemeente: www.hengelo.nl. Dit formulier kun u ook gebruiken voor klachten of vragen over bijvoorbeeld straatverlichting, speelvoorzieningen etc.

Meldingennummer 2 459 459

Naast het digitale meldingenformulier kunt u uw vraag of klacht ook kwijt bij het meldingennummer van Wijkbeheer, telefoon (074) 2 459 459. Voor spoedeisende gevallen als een verstopte hoofdriolering en verzakte straten is dit meldingennummer 24 uur per dag bereikbaar.

Bevrijding zestig jaar geleden

Herdenking slachtoffers 2e Wereldoorlog in Zuid Oost Azië

In Nederland herdenken we niet alleen in mei maar ook in augustus de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 15 augustus is het zestig jaar geleden, dat Zuid Oost Azië werd bevrijd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Op initiatief van de 'Indische' gemeenschap in Hengelo wordt op zaterdag 13 augustus een herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers in Zuid Oost Azië georganiseerd. De herdenking vindt plaats in de hal van het stadhuis en begint om 20.00 uur. Op 15 augustus wordt bij alle openbare gebouwen de vlag uitgestoken. Goedgekeurde bestemmingsplannen
Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel hebben op 19 juli 2005 het bestemmingsplan Tuindorp 't Lansink goedgekeurd (besluitnummer RWB/2005/721).

Inzien en beroepschrift

U kunt het bestemmingsplan met het goedkeuringsbesluit van 10 augustus tot en met 20 september 2005 inzien bij de balie van de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen bedenkingen bij GS hebben ingebracht.
Het beroepschrift (in tweevoud) moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

* de naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (en een kopie van het besluit)

* de gronden van het beroep.

Het besluit treedt in werking op 21 september 2005. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Een folder over de beroepsprocedure kunt u aanvragen via telefoon 0800-8051 van Postbus 51 of via de internetsite www.postbus51.nl. Informatie vindt u ook op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Aangevraagde vergunningen

* Frederikstraat 44, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* Hermelijnstraat 73, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten erker

* Jan Luikenstraat 56, veranderen gevelpui
* Londenstraat 87, oprichten carport

* Mr P J Troelstrastraat 133, veranderen en vergroten woonhuis
* Palfijnstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Rudolfstraat 49, veranderen en vergroten woonhuis
* Tollensstraat 39, veranderen en vergroten dakkapel
* Zaanstraat 8, veranderen en vergroten woonhuis
* Alverstraat 9, veranderen en vergroten woonhuis
* Benninksweg 61, veranderen woonhuis

* Caro van Eyckstraat 46, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een dakopbouw

* Christiaan Langefeldstraat nabij nr. 1 , plaatsen 2 baniers, vlaggemasten en lichtreclame

* David Ricardostraat 9, oprichten bedrijfsverzamelgebouw
* Deldenerstraat 137, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* Deldenerstraat 6, plaatsen gevelbelettering
* Drieneresweg 127, oprichten wagenloods/berging
* Geerdinksweg 141, oprichten opslagtank (zuurstof)
* John Maynard Keynesstraat, oprichten kantoorgebouw
* Joseph Schumpeterstraat 2, veranderen bedrijfspand (intern)
* M A de Ruyterstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis (wijziging vergunning 2004/0200)

* Nieuwstraat 59, veranderen gevel winkelpand
* Rümkehof 20, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een dakopbouw
* Straatsburg 48, veranderen en vergroten winkelpand hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen. opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 9652.
* Achterhoekse Molenweg 154, veranderen en vergroten woonhuis
* Deurningerstraat 192, veranderen en vergroten woonhuis
* Dinant Dijkhuisstraat 12, oprichten woonhuis
* Grundelweg 43, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker
* Kroeskarperstraat 8, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een serre

* Kuipersdijk 20, oprichten garage annex berging
* Alfred Marshallstraat 1, veranderen bedrijfsverzamelgebouw
* Bazaar 8, plaatsen reclamebord

* Beukweg 89, veranderen en vergroten praktijkruimte (fysiotherapie)
* Hunzestraat 19, oprichten zwembad

* Luxemburgstraat 118, veranderen gevel (wijziging vergunning 2004/0589 )

* Oude Boekeloseweg 38, plaatsen vloer (t.b.v. schrootschaar)
* Oude Postweg 63, oprichten garage annex berging
* Theo van Loonstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis Reguliere bouwvergunning eerste fase

* Wegtersweg 2 A, oprichten bedrijfspand en showroom Alle vergunningen zijn in week 30 verzonden. Voor de juiste datum van

* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.
Voorgenomen vrijstellingen

Artikel 15 WRO

Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaande percelen.

* Vöckersweg 15, veranderen en vergroten van een werktuigenloods (gedeeltelijk)

* Kettingbrugweg 48, veranderen en vergroten van een woonhuis

Deze vrijstellingsmogelijkheid is opgenomen in het bestemmingsplan.

Inzien en zienswijzen

U kunt de desbetreffende stukken van 10 tot 24 augustus 2005 inzien bij de afdeling Bouwen.
Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
Artikel 19 lid 3 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaand perceel.

* Levantstraat 33, veranderen en vergroten van een woonhuis De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Inzien en zienswijzen
U kunt de desbetreffende stukken van 10 augustus tot 7 september 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Artikel 19 lid 3 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaand perceel.

* Otto Klempererstraat 54, veranderen en vergroten van een woonhuis Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Inzien en zienswijzen
U kunt de desbetreffende stukken van 10 augustus tot 21 september 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke en mondelinge zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.
Wet milieubeheer
Ingekomen meldingen
Algemene maatregel van bestuur (8.41 Wm)
Besluit horeca-, sport- en recreatieinrichtingen Wm
* Deldenerstraat 25, Stichting Innocent, in verband met het veranderen van een jongerencentrum, het plaatsen van een dakkapel en oprichten van een brandtrap

* Vuurdoornplein 8, Snackbar, in verband met het veranderen van een snackbar met terras

* Hans Vonkstraat 1, Restaurant Elat, in verband met het oprichten van een Israëlisch/Italiaans restaurant

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven Wm

* Aquamarijnstraat 55, Boekbinderij Letteboer Bv, in verband met het oprichten van een inrichting voor het drukken van o.a. folders, brochures, kalenders e.d.

* Waarbekenweg 19, Ipek International Vof, in verband met het veranderen van een detailhandel in levensmiddelen

Besluit voorzieningen en installaties Wm

* Potsenweg 6, Geugies G.A., in verband met het veranderen van een installatie

Besluit opslag- en transportbedrijven Wm

* Brugginksweg 4, Rijkswaterstaat, in verband met het veranderen van een inrichting voor zoutopslag en wasplaats De inrichtingen moeten voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij het desbetreffende besluit.
Inzien
U kunt de desbetreffende stukken inzien bij de afdeling Milieu. U kunt geen bezwaar- of beroepschrift indienen.
Kapvergunningen
Verleend
In de week van 27 juli 2005 tot en met 3 augustus 2005
* Aaltje Noordewierstraat, ter hoogte van het trapveld aan de Oostelijke Esweg/Aaltje Noordewierstraat, aan de beek, kappen van
1 eik. Herplant: 1 eik, in de maat 16/18, wanneer de spechtenboom niet meer functioneert.

* Carl Muckstraat, voor huisnummer 156, kappen van 1 sierkers. Herplant: 1 rode esdoorn in de maat 14/16 binnen één jaar na de kap van de sierkers.
Wijkbeheer. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit- een gemotiveerd bezwaarschrift
* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.
als een bezwaarschrift.