Politie Flevoland

Politie bedankt redders

Almere 09-08-2005 - De basiseenheid Almere-Haven van Politie Flevoland heeft maandagmiddag 8 augustus twee mannen bedankt die op 28 juli een vrouw hebben gered uit de Kerkgracht.

De vrouw, een 53-jarige Almeerse, is vermoedelijk door een epileptische aanval te water geraakt. De beide mannen, 38-jarige en 51-jarige Almeerders, schoten de vrouw te hulp en haalden haar uit het water.

De politie is zeer te spreken over het optreden van de beide mannen. Het is belangrijk dat burgers elkaar helpen, daar waar een ander het moeilijk heeft of in de problemen geraakt. In veel gevallen zijn mensen afhankelijk van de directe eerste hulp die men elkaar kan bieden tot aan het moment dat hulpdiensten arriveren.

Met het uitreiken van een flinke bos bloemen en een presentje in de vorm van een kijkertje onderstreepten de agenten van Almere-Haven hun waardering voor dit kordate optreden. Het kijkertje is symbolisch voor Politie Flevoland omdat de extra ogen van de inwoners onmisbaar zijn voor een veilig Flevoland.