Ingezonden persbericht


Ascom introduceert nieuw stil ontruimsysteem autroPAGE DECT

Snel, selectief en discreet ontruimen volgens NEN 2575-norm

Utrecht, 09 augustus 2005 - Ascom, leverancier van totaaloplossingen voor communicatie en beveiliging, introduceert met autroPAGE DECT een stil ontruimsysteem dat voldoet aan de NEN 2575-norm. Bij een brand- of calamiteitmelding kunnen gebruikers met dit systeem een gebouw snel en efficiënt ontruimen, zonder paniek te veroorzaken. autroPAGE DECT waarschuwt bij stil alarm een geselecteerde groep personen met een akoestisch signaal en tekstinformatie op één of meer draadloze informatieterminals. Het Ascom-systeem is bij uitstek geschikt voor omgevingen waarvan de bewoners en gasten zich niet zelfstandig in veiligheid kunnen brengen (niet-zelfredzame personen), zoals ziekenhuizen, verpleeginrichtingen en verzorgtehuizen.

De NEN 2575-norm stelt bepaalde eisen aan het ontwerp, de uitvoering, uitwisselbaarheid en kwaliteit van alarminstallaties voor ontruiming. Systemen die voldoen aan deze norm, zijn optimaal beveiligd. Zo worden alle functies continu bewaakt. Op het moment dat een onderdeel slecht of niet werkt, geeft de autroPAGE-centrale een signaal af aan de brandmeldcentrale. Daarnaast voldoet de totale energievoorziening aan de EN 54-4-norm, waarmee is gegarandeerd dat het systeem bij stroomuitval overschakelt op de noodstroomvoorziening en nog minimaal 12 uur werkt.

autroPAGE DECT functioneert ook als zoekinstallatie voor personen. Hiervoor zijn mogelijkheden voor DECT draadloze telefonie en teleCOURIER-paging opgenomen in het systeem. In het geval van een calamiteit zendt het systeem een melding naar de valbestendige en spatwaterdichte handsets en pagers. Binnen zes seconden ontvangt de gebruiker van dit apparaat de melding. Het alfanumerieke display zorgt ervoor dat berichten begrijpelijk overkomen.

Specificaties autroPAGE DECT

- Voldoet aan de NEN 2575- en EN 54-4-normering.
- Mogelijkheid om via DECT en teleCOURIER groepen personen te alarmeren, met een maximale responstijd van zes seconden.
- Noodstroomvoorziening die meer dan 12 uur in rust en 30 minuten in alarmtoestand functioneert.
- Alle transmissiewegen zijn voorzien van functiebehoud - draden en kabels blijven bij brand in ieder geval 30 minuten in tact.
- Bewaakte functies - bij kabelbreuk of kortsluiting genereert het systeem automatisch een storingsmelding.
- Routering alarmmeldingen bij bezette communicatiekanalen.

Ascom
Ascom levert sinds 1947 totaalconcepten op het gebied van communicatie en beveiliging voor zowel bedrijven als instellingen. Centraal staat het herkennen van de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passend totaalconcept te ontwikkelen. Door geïntegreerde productoplossingen voor detectie, signalering en communicatie ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom - preventief, maar ook correctief - voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership. Meer informatie over Ascom vindt u op: www.ascom.nl