Time : 11:32:22 AM
Date : Tuesday, August 09, 2005
Sender Name: Velt vzw

Nieuwe publicatie: 'Groenbeheer, een verhaal met toekomst'

Het boek 'Groenbeheer, een verhaal met toekomst' is een samenwerking tussen professor Martin Hermy, de afdeling Bos & Groen en Velt vzw.

Hoofdauteur Martin Hermy is gewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij onder meer groenbeheer, ecologie en natuurbeheer doceert. Hij is medeauteur van de boeken Natuurbeheer (2004), Punten en lijnen in het landschap (1997) en Bossen van Vlaanderen (1993).

Het boek is een uitgave van Velt vzw.
ISBN 90-8066-222-4
28,2 x 22 cm
575 bladzijden, in kleur
76 ¤ (incl.verz.)

In het dichtbevolkte Vlaanderen wordt het belang van groen in steden en gemeenten steeds groter. Niet alleen verbetert de leefkwaliteit, groen schept ook mogelijkheden voor natuur in de stad. Door de specifieke kenmerken van het stedelijke en verstedelijkte milieu, is het groen er anders dan in het buitengebied. Specifieke kennis is belangrijk voor ontwerp en beheer van stedelijk groen. Het boek bespreekt groenvormen die in een stad kunnen voorkomen en de planten waaruit ze zijn opgebouwd. Ook gaat er aandacht naar de betekenis van water in de stad. Daarnaast wordt een beleidskader geschetst dat de ontwikkeling van kwaliteitsvol groen in de stad mogelijk maakt.
Uit dit boek kan iedereen inspiratie putten voor het vergroenen van de woon- en werkomgeving; van beleidsmakers die richtlijnen voor de toekomst uitschrijven over groenbeheerders die zich buigen over parken en laanbomen, tot milieuambtenaren die groendaken willen promoten en particulieren die een geveltuin aanleggen. Ontwerpers vinden er inspiratie voor nieuwe projecten en voor studenten is het een naslagwerk.
Dit boek nodigt uit om mee te werken aan de uitbouw van een degelijk groen en blauw netwerk; een netwerk dat openbaar en privé-groen in de stad met het buitengebied verbindt. In een steeds meer verstedelijkte wereld is dit beslist een verhaal met toekomst!

Zie ook www.velt.be/groenbeheer voor de cover, de gedetailleerde inhoudstafel, een lay-out voorbeeld van het eerste hoofdstuk en enkele foto's.

Hoe bestellen?
Particulieren schrijven 76 ¤ over op rekening 001-0990550-62 van Velt vzw met vermelding 'Groenbeheer' en krijgen dan het boek thuis gestuurd.
Wens je het boek met factuur, dan kan je je bestelbon sturen naar Velt. Je krijgt dan het boek en de factuur toegestuurd. Velt vzw
Uitbreidingstraat 392, 2600 Berchem
tel 03 281 74 75, fax 03 281 74 76
BTW nr 0413 977 093
www.velt.be
info@velt.be

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen terecht bij Greet Tijskens, 03/281 74 75
greet.tijskens@velt.be

URL: http://www.velt.be