Politie Zuid-Holland-Zuid

09/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-08-2005 - Persberichten District I

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 9 augustus een 37-jarige man uit Oostvoorne aangehouden op het Van Baerlehof in Hendrik-Ido-Ambacht. De politie zag dat de man met groot licht knipperde en ging een kijkje te nemen. Er kwam rook onder de motorkap van de auto vandaan en de man rook naar alcohol. Daarop moest hij een blaastest doen. Hij had teveel gedronken (600 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man krijgt een dagvaarding.

BEKEURINGEN
DORDRECHT Een 15-jari meisje uit Dordrecht is maandagavond 8 augustus aangehouden op de Noordendijk. Ze reed op een bromfiets en achterop zat een 13-jarig meisje zonder helm. De twee werden staande gehouden door een surveillerende agent. Het 13-jarige meisje kreeg proces-verbaal voor het niet dragen van de helm. De 15-jarige gaf een valse naam op. Daarvoor werd zij aangehouden. Later bleek ze ook nog te jong te zijn om op een bromfiets te mogen rijden. Ze kreeg twee bekeuringen.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft een 61-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een woning aan de Mahonie. De 38-jarige bewoner van dit huis ging de afgelopen maand op vakantie. Omdat de man al vaker te maken had gehad met vernielingen, had de man een beveiligingsbedrijf ingeschakeld die een camera plaatste bij het huis. Toen de man afgelopen weekend terugkwam, bleek op camerabeelden te zien dat de 61-jarige vernielingen pleegde aan de woning. Hij knipte met een tang een lichtslang op meerdere plekken door. De man werd herkend op de camerabeelden. Hij werd ingesloten en zal nader worden gehoord over mogelijk meerdere vernielingen aan de woning.