Eemland zuid 11.30 uur

Utrecht 09-08-2005 - Nieuwsbericht district Eemland zuid

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Maandagavond omstreeks 20.00 uur heeft de politie op De Brand een bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De 50-jarige bestuurder uit Baarn bleek 540 ugl in zijn lichaam te hebben en heeft een proces-verbaal ontvangen.

Boetes drankoverlast

AMERSFOORT Maandagmiddag heeft de politie drie mannen uit Amersfoort een boete gegeven voor het drinken van alcohol op de Hellestraat. Volgens de gemeentelijke verordening mogen zij daar niet drinken. Na ontvangst van de boete zijn de mannen weggestuurd.

Overval

AMERSFOORT Maandagmiddag heeft een onbekende man geprobeerd een supermarkt aan de Piet Mondriaanlaan te overvallen. Omstreeks 16.00 uur bedreigde de man de kassamedewerker en vroeg om geld. Nadat hij geen geld ontving, is hij de supermarkt uitgerend. Het signalement van de man luidt: ongeveer 30 jaar, 1.75 meter lang, blank en normaal postuur, blond snorretje en gekleed in rode zomerjas en spijkerbroek met gekleurde vlakken. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Buschauffeur geslagen

AMERSFOORT Maandagavond heeft de politie een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het Stationsplein aangehouden nadat hij een treincontroleur met een loopkruk had geslagen. De man was in de trein op rijden zonder vervoersbewijs betrapt en vervolgens in Amersfoort de trein uitgegaan. Doordat de man zonder geldig vervoersbewijs niet op het station mag komen, werd hij door de controleur eruit gezet. Hierbij pleegde hij verzet en sloeg de controleur met zijn kruk.

Graffitispuiters aangehouden

AMERSFOORT Maandagavond heeft de politie vijf jongens aangehouden voor het bekladden van een school met aan het Koning Karelpad met graffiti. Omstreeks 23.00 uur werden de vijf jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar en afkomstig uit Amersfoort en Tilburg aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De stiften zijn in beslag genomen en de ouders gewaarschuwd.

Waarschuwing verdwenen medicijnen

HOOGLANDERVEEN In verband met verdwenen medicijnen bij een woninginbraak op maandag 1 augustus in een woning aan De Maalderij waarschuwt politie voor gevaar voor de gezondheid. Het betreft medicijnen van het merk Renitec. Indien mensen de medicijnen ergens aantreffen, worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.