Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 augustus 2005

Veroorzaker aanrijding loopt weg

Verdachte aangehouden in zijn woning, verstopt in een kast

Almelo

Op maandag 8 augustus vond omstreeks 12.15 uur een aanrijding plaats op de Schoolstraat in Almelo tussen twee personenauto's. Een 42-jarige Arnhemse vrouw zat in haar auto te wachten en stond daarom stil op de rijbaan van de Schoolstraat. Een 29-jarige Almeloër reed in een geleende auto achter op deze stilstaande auto. De 29-jarige verliet daarop de auto en rende weg, zonder zijn identiteit bekend te maken. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de politie achter de identiteit van de verdachte en zocht hem in zijn woning op. Daar bleek dat de verdachte zich in een kast had verstopt, waarna de politie hem aanhield. Na verhoor kon de 29-jarige het bureau weer verlaten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (05-100599)

Auto tegen boom

Inzittende vrouw gewond naar ziekenhuis

Rijssen

Op maandag 8 augustus vond omstreeks 14.00 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Brekeldlaan in Rijssen. De 21-jarige automobilist uit Rijssen reed over de Brekeldlaan, komende vanuit de richting Markeloseweg. In een bocht naar rechts reed de man frontaal tegen een boom. De 21-jarige kwam er met schaafwonden af. Een 18-jarige inzittende vrouw uit Rijssen werd met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd zwaar beschadigd afgesleept. Het kentekenbewijs werd ingenomen.(05-100688)

Aanrijding tussen scooter en fietser

Scooterrijder verleent geen voorrang; fietser gewond

Almelo

Op maandag 8 augustus vond omstreeks 16.45 uur een aanrijding plaats op de Maardijk in Almelo tussen een scooterrijder en een fietser. De fietser, een 17-jarige Almeloër reed vanuit de uitrit van de IJsduiker het fietspad van de Maardijk op en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links naderende scooterrijder, een 16-jarige Almeloër. De 16-jarige scooterrijder liep schaafwonden op. De 17-jarige fietser werd met een beenwond naar het ziekenhuis overgebracht. (05-100797)

Winkeldief aangehouden

Verdachte bedreigt personeel met aids

Nijverdal

Op maandag 8 augustus werd omstreeks 13.00 uur een winkeldiefstal in een bedrijf aan de Spoelerstraat in Nijverdal gemeld bij de politie. Personeel had een 26-jarige man uit Enter betrapt bij het stelen van een bakje aardbeien. Nadat het personeel de verdachte had aangehouden gaf de 26-jarige een van hen een 'knietje'. Vervolgens maakte hij een opmerking over aids en greep iets wat op een injectienaald leek uit zijn broekzak en gooide dit in de richting van de personen die hem vasthielden. Later bleek het alleen om een zuiger van een injectiespuit te gaan, maar het personeel had de schrik goed te pakken. De politie nam de verdachte, die onder invloed van drugs verkeerde, van hen over. De 26-jarige werd in verzekering gesteld en opgesloten. (05-100587)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --