Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


9 augustus 2005


Aalten - Bedrijfsinbraak


Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijfspand aan de Lichtenvoordsestraatweg. De daders forceerden een deur van het pand en namen gereedschap weg.


Laag Keppel - Diefstal personenauto

In de nacht van zondag 7 augustus op maandag 8 augustus is vanaf het terrein bij een bedrijf aan de Eldrikseweg een personenauto weggenomen. Het is niet bekend hoe de auto, een beige/bruine Mercedes, voorzien van het kenteken GT-LJ-75 werd weggenomen.


Aalten - Gewond bij verkeersongeval

Een 76-jarige automobilist uit Dinxperlo is op maandag 8 augustus omstreeks 10.30 uur bij een verkeersongeval op de Dinxperlosestraatweg gewond geraakt. De man reed over genoemde weg en raakte met de wielen van de auto in de berm, waarna de auto met de rechterkant een boom raakte en tot stilstand kwam. De man hield aan het ongeval een gekneusd borstbeen over en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


Baak - Diefstal aanhangwagen

In het weekend van 6 en 7 augustus is vanaf het terrein bij een bedrijf aan het Dambroek een aanhangwagen gestolen. De daders konden de aanhangwagen wegnemen door het slot waarmee de aanhangwagen was afgesloten te forceren.


Ulft - Inbraak personenauto

In het weekend van 6 en 7 augustus is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op een parkeerplaats achter een appartementencomplex aan de Allee. De daders vernielden een autoruit en namen een radiocdspeler weg.


Hengelo - doorrijden na aanrijding


De politie heeft maandagavond een 21-jarige jongeman uit Zutphen aangehouden nadat hij na een aanrijding was doorgereden. De aanrijding vond omstreeks 20.00 uur plaats op de Rondweg, waar hij met z'n brommer tegen een paaltje reed. Gewaarschuwde agenten hielden hem in Velswijk aan en hier kwam de aap uit de mouw. Hij had geen bromfietscertificaat en was daarom weggereden. De bromfiets is op het politiebureau in Doetinchem gestald en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Regio - u hebt een reis gewonnen


De publiciteit rond de oplichting van mensen die zogenaamd een reis hebben gewonnen en voor hun kinderen kunnen bijboeken heeft gisteren zo'n 15 reacties uit de hele regio opgeleverd. Slechts enkele mensen hebben tot nu toe het nummer van hun visacard bekend gemaakt. De politie adviseert nogmaals om nooit een creditcardnummer via de telefoon bekend te maken. Wanneer men dit wel gedaan heeft dient men aangifte te doen bij de plaatselijke politie en de creditcardhouder (VISA of American Express) in kennis te stellen. In de regio Noord- en Oost-Gelderland kan men via 0900 - 8844 een afspraak maken. Enkele plaatsen van waar men gebeld heeft: Apeldoorn, Harderwijk, Twello, Warnsveld, Zutphen, Almen, Eefde, Heerde en Gendringen.


Snelheidscontroles 8 augustus 2005


Didam:

. Wilhelminastraat, max. 50 km/uur, 797 voertuigen gecontroleerd, 46 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 70 km/uur.
Braamt:

. Hooglandseweg, max. 60 km/uur, 151 voertuigen gecontroleerd, 30 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 93 km/uur.
Stokkum:

. Kastanjelaan, max. 50 km/uur, 128 voertuigen gecontroleerd, 21 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 74 km/uur.
Beek (gem. Montferland):

. Arnhemseweg, max. 50 km/uur, 239 voertuigen gecontroleerd, 60 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 84 km/uur.
Neede:

. Haaksbergseweg, max. 50 km/uur, 603 voertuigen gecontroleerd, 92 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 82 km/uur.
. Diepenheimseweg, max. 80 km/uur, 493 voertuigen gecontroleerd, 58 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 116 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --