Politie Zeeland


---


Z-5387-2005 65 Boetes bij controle in Terneuzen

Gisteren is er door de politie Terneuzen een controle gehouden rond en op de parkeerplaats van de Westkolkstraat. Dit i.v.m met vele klachten van omwonenden naar aanleiding van het buitengebruikstellen van de parkeerplaats i.v.m met de verbouwing van koffieshop Checkpoint.
Door de politie werden 65 processen-verbaal uitgeschreven voor het merendeel voor fout parkeren. Overige zaken die bekeurd werden waren het niet dragen van de autogordel, verlichting, openbaar drugsgebruik, wildplassen en het niet bij zich hebben van een identiteitskaart.


Z-5388-2005 Twee ramkraken in Sluis

In de Kapellestraat in Sluis zijn twee winkeliers de dupe geworden van een ramkraak. Bij beide winkelpanden werd met een auto de gevel geramd waarna diverse goederen werden weggenomen.
Maandagmorgen rond 04.00 uur werd op deze manier een grote hoeveelheid kleding weggenomen. Dinsdagmorgen rond 04.15 uur werd bij een andere winkel eveneens de gevel geramd. Hierna werd een nog onbekende hoeveelheid drogisterij-artikelen weggenomen. In beide gevallen is de waarde van de buit nog niet bekend.
De politie is op zoek naar eventuele getuigen die rond beide tijdstippen iets bijzonders hebben gezien of gehoord. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Oostburg of via 0900-8844.


O-5389-2005 Gereedschap gestolen uit bedrijfsbus

Tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 06.00 uur is er ingebroken in een bedrijfsbus die stond geparkeerd aan de Julianastraat in Burgh-Haamstede.
Uit de bus werd een gereedschapskist weggenomen met daarin diverse gereedschappen. Het schadebedrag is onbekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.