Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


9 augustus 2005


Verkeersongeval letsel


Apeldoorn, kruising Oude Beekbergerweg/Ravenweg, 08-8-2005, 1.30 uur
De 28 jarige Apeldoornse bestuurder van een personenauto sleepte, rijdend over de Oude Beekbergseweg richting Ravenweg, een andere personenauto. Tussen beiden zat een kabel van 4 meter. Bij de kruising gekomen moest de bestuurder stoppen ivm verkeer op de Ravenweg,
De kabel hing daarbij strak over het fietspad, waar op dat moment een 52 jarige Apeldoornse op haar bromfiets aan kwam rijden. Deze zag de gespannen kabel niet en kwam te val. Hierbij verstuikte ze een van haar enkels.


Verkeersongeval letsel


Uddel, Aardhuisweg, 08-08-2005, 16.45 uur

Een 15 jarige inwoner van Apeldoorn fietste over de Aardhuisweg richting Uddel. De weg loopt daar naar beneden, waardoor de snelheid er behoorlijk in zat. Plotseling werd het vervolg van de weg versperd door een omgevallen boom. De bestuurder remde nog hard af, maar sloeg daarbij over de kop. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en na onderzoek mocht hij weer naar huis.


Verkeersongeval letsel


Apeldoorn, Steenbokstraat, 08-08-2005, 16.45 uur
Een 38 jarige inwoner van Bemmel reed bij een garagebedrijf weg met zijn vrijwel nieuwe motor. Hij gaf hierbij zoveel gas, dat de motor een zogenaamde "wheelie" maakte op de Steenbokstraat, waardoor de bestuurder er van af werd geworpen. De motor zelf ging als een ongeleid projectiel verder, reed tegen twee geparkeerd staande auto's en kwam uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand.
De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij met een beenfractuur is opgenomen. De twee personenauto's alsmede de motor zelf raakten zodanig beschadigd, dat de bijbehorende kentekenbewijzen zijn ingenomen.


Inbraak woning


Apeldoorn, Barbierhoeve, 08-08-2005

Tijdens afwezigheid van de bewoners werd ingebroken in een woning aan de Barbierhoeve. Men kwam binnen via de schuifpui van de slaapkamer. Deze kamer werd volledig doorzocht. Een nog onbekend bedrag aan geld alsmede sieraden werd weggenomen.


Mishandeling


Apeldoorn, Monseigneur Nolensstraat, 29-07-2005, tussen 14.45 en 15.00 uur
Een 71-jarige vrouw liep met haar boodschappentas over de Mgr. Nolensstraat. Twee jonge mannen kwamen op haar aflopen en bij het passeren schopte één van beiden tegen de buik van de vrouw. De andere jongeman lachte hier heel gemeen bij. Na het uitdelen van de schop renden beiden hard weg in de richting van de Loudonstraat.
Gevolg van deze schop was, dat de vrouw zich onder doktersbehandeling moest stellen. Op 8 augustus deed de vrouw aangifte van deze mishandeling.
De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Tijdens deze mishandeling zaten twee oudere mannen op een bankje in de buurt. De politie verzoekt deze mannen en eventuele andere getuigen zich te melden via 0900-8844.


Regio - u hebt een reis gewonnen


De publiciteit rond de oplichting van mensen die zogenaamd een reis hebben gewonnen en voor hun kinderen kunnen bijboeken heeft gisteren zo'n 15 reacties uit de hele regio opgeleverd. Slechts enkele mensen hebben tot nu toe het nummer van hun visacard bekend gemaakt. De politie adviseert nogmaals om nooit een creditcardnummer via de telefoon bekend te maken. Wanneer men dit wel gedaan heeft dient men aangifte te doen bij de plaatselijke politie en VISA in kennis te stellen. In de regio Noord- en Oost-Gelderland kan men via 0900 - 8844 een afspraak maken. Enkele plaatsen van waar men gebeld heeft: Apeldoorn, Harderwijk, Twello, Warnsveld, Zutphen, Almen, Eefde, Heerde en Gendringen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --